Managed hosting door True

Interconnect helpt HLB aan twin datacenter

 

Internet service provider Interconnect, met datacenters in Den Bosch en Eindhoven, creëert een twin datacenter-infrastructuur voor HLB Shared Service Center. Hiermee is de continuïteit gewaarborgd voor de vierhonderd gebruikers op zeventien verschillende locaties. De servers van HLB Shared Service Center staan opgesteld in de twee geografisch gescheiden datacenters van Interconnect, die onderling zijn verbonden door dark fibers.

Door implementatie van deze oplossing zijn de recovery point objective en recovery time objective waarden aanzienlijk gereduceerd. Dit betekent dat de onderbreking bij calamiteiten slechts zeer beperkt is en ook dat geen data verloren gaat. Geavanceerde applicaties maken zonder problemen gebruik van de dwdm-verbindingen. Hierdoor is een hoge beschikbaarheid van de it-omgeving mogelijk.

Zowel in Datacenter Den Bosch als Datacenter Eindhoven heeft HLB Shared Service Center racks met eigen hardware, switches en firewalls. HLB maakt gebruik van een multiple datacenter connect, waardoor het dataverkeer na uitval van (een deel van) één van de datacenters automatisch via het andere datacenter wordt gerouteerd. De infrastructuur van HLB is op beide locaties continu bereikbaar. Storagereplicatie en clustering van servers over twee locaties zijn mogelijk door de snelle interconnectie, die bovendien redundant is uitgevoerd.

Omdat de klanten van HLB SSC de accountants en belastingsadviseurs van HLB in Nederland zijn, is een continu werkende it-omgeving van levensbelang. De werkzaamheden in een accountantsorganisatie zijn volledig afhankelijk van de ictr. Het systeem is de 'life line', uitval leidt direct tot omzetschade. Bedrijfszekerheid van de it-omgeving is daarom een must in deze tijd. De twin datacenter-infrastructuur vormt de basis voor de vereiste continuïteit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5113155). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.