Managed hosting door True

i3 groep levert Aa en Maas Symantec NetBackup

 

Waterschap Aa en Maas zocht een nieuwe back-upoplossing waarmee onderhoudstijd en kosten gereduceerd zouden worden. i3 groep adviseerde en leverde het waterschap Symantec NetBackup, wat resulteerde in een significante reductie van onderhoudstijd en tco.

Om goed te kunnen werken worden er bij het Waterschap Aa en Maas grote hoeveelheden data in de gaten gehouden en opgeslagen, zoals intranetdata, informatie over de diverse waterlichamen in de regio en geografische gegevens van de geografische informatiesystemen (gis). Om deze data goed te kunnen beheren en in de gaten te kunnen houden was er bij het waterschap behoefte aan een goed werkend back-upsysteem. Met het bestaande systeem was men ongeveer vier uur per dag bezig met het beheer ervan. Dit betekende dat men de helft van de dag bezig was met het oplossen van back-upproblemen. Bovendien moesten er elke dag diverse acties worden uitgevoerd die vrij onnodig zouden moeten zijn, zoals het opnieuw opstarten van de scripts.

Als gevolg hiervan ging het Waterschap Aa en Maas op zoek naar een nieuw back-upsysteem dat eenvoudiger te beheren was. Aan i3 groep, specialist in server- en storage oplossingen, waarmee het waterschap al meer dan tien jaar samenwerkte, vroeg men om advies bij het kiezen voor een nieuw systeem. i3 groep besprak vervolgens diverse opties met het waterschap, zodat men de juiste keuze kon maken. i3 groep, een platinum partner van Symantec adviseerde het waterschap Symantec NetBackup.

De oplossing

Symantec NetBackup paste goed bij de schaal waarop Aa en Maas actief was en stelde het waterschap in staat om de beveiliging en de back-ups van data eenvoudiger te maken en te automatiseren. De implementatie van het product was ook vrij eenvoudig vanwege de nauwe samenwerking tussen Symantec en i3 groep. De implementatie verliep alles bij elkaar zeer soepel en duurde minder dan een week.

Jeroen Kwakkel, systeem- en netwerkspecialist bij het Waterschap Aa en Maas: 'Onze werknemers merken het back-upsysteem nooit op, en dat is een goed teken! Zij verwachten dat alle verzoeken om bestanden te herstellen altijd worden ingewilligd en met Symantec NetBackup is dat tot nu toe altijd gebeurd. Met NetBackup konden we e-mails van een paar jaar geleden terughalen en konden we zien welke afspraken we destijds met de diverse partijen hebben gemaakt. Dit is erg handig om onduidelijkheden te voorkomen bij de communicatie van onze medewerkers.'

Resultaten

Het Waterschap Aa en Maas heeft sinds de implementatie van Symantec NetBackup op diverse terreinen vooruitgang geboekt, bijvoorbeeld bij de hoeveelheid tijd die nodig is voor het monitoren van het back-upsysteem en bij het succespercentage bij het terugzetten van bestanden.

Ten eerste daalde de tijd die het waterschap nodig had om te controleren of het back-upsysteem draaide van vier uur per dag naar een kwartier per dag. Dit zorgt er niet alleen voor dat de specialisten zich kunnen richten op andere taken, maar het zorgt ook voor gemoedsrust, in de wetenschap dat de back-ups toch wel worden gemaakt.

Ten tweede heeft het waterschap dankzij Symantec NetBackup een succespercentage van 100 procent bij het herstellen van bestanden. Het bedrijf kan nu al zijn data kopiëren naar een externe locatie en kwijtgeraakte bestanden op elk moment weer terughalen.

'Het lijkt heel logisch dat een product dat back-ups moet uitvoeren dat ook altijd met succes doet', vervolgt Kwakkel. 'In werkelijkheid is dat tot nu toe alleen gelukt met Symantec NetBackup. Elk herstelverzoek dat we tot nu toe van onze werknemers hebben gekregen is met succes afgehandeld. Mijn ervaring is dat dit heel zeldzaam is en ik was erg verrast hoe goed het product eigenlijk werkt.'

Terugverdienen

'De tijd die we nodig hebben voor het onderhoud aan het systeem is flink gedaald', rondt Kwakkel af. 'Tijd is geld in onze sector, dus we kunnen rustig stellen dat Symantec NetBackup ons zoveel heeft opgeleverd dat het elke cent van de investering waard is. Voordat duidelijk werd hoeveel tijd we met Symantec NetBackup konden besparen was het plan om de investering binnen twee jaar terug te verdienen, maar als we nu de tijd die we hebben bespaard bij elkaar optellen en het omzetten in euro's, is het duidelijk dat de ROI veel hoger ligt. Vooral als we kijken naar onze Europese contracten en documenten; als we deze zouden kwijtraken zou dat ons een hoop geld kunnen kosten, maar met Symantec NetBackup hoeven we ons daar geen zorgen meer over te maken.'

Doordat de it-specialisten bij het Waterschap Aa en Maas er een flinke hoeveelheid tijd hebben bijgekregen, kunnen ze deze nu gebruiken voor het bepalen en realiseren van nieuwe doelstellingen voor verdere verbetering. Dankzij Symantec NetBackup kan de it-afdeling van het waterschap de 743.000 inwoners en bedrijven in Oost-Brabant zodoende nog beter van dienst zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5110199). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.