Managed hosting door True

LexisNexis Univentio zet NexentaStor in

 

Patent en copyright

LexisNexis Univentio is een licentiegever van wereldwijde octrooigegevens. Het levert bibliografische informatie aan meer dan honderd octrooibureaus, volledig tekstgebaseerde informatie aan 31 bureaus en machinevertalingen aan twintig bureaus. LexisNexis gebruikt NexentaStor, een integrale oplossing voor documentopslag die alle afzonderlijke oplossingen vervangt.

Met behulp van geavanceerde processen voor datageneratie en technieken voor databasebeheer compileert LexisNexis Univentio gedetailleerde octrooigegevens die het van nationale octrooibureaus uit alle delen van de wereld ontvangt. Hierin verwerkt het octrooigegevens uit interne informatiebronnen.

De oplossing LexisNexis TotalPatent biedt online toegang tot 's werelds grootste collectie van octrooidatabases met volledig doorzoekbare documenten en bibliografische informatie. Deze collectie omvat meer dan zeventig miljoen documenten en zestig miljoen volledig doorzoekbare, gecomprimeerde pdf-documenten die verschillende pagina’s beslaan en van metadata zijn voorzien.

Uitdagingen

Octrooien zijn bijzonder lastig om te vertalen. Ze bevatten namelijk specialistische juridische terminologie en uiterst complexe technische informatie die verschillende disciplines beslaat, zoals wetenschap, geneeskunde, techniek en ict. LexisNexis Univentio heeft tweehonderdmiljoen bestanden in beheer, en verwacht dat dit aantal in de nabije toekomst zal verviervoudigen.

In het verleden lagen deze bestanden verspreid opgeslagen in een groot aantal systemen van wisselende omvang, zoals Apple Xsan-servers, direct attached storage-voorzieningen en verschillende appliances. LexisNexis Univentio moest hierdoor teveel afzonderlijke systemen beheren die geen van allen het benodigde prestatievermogen boden.

Het bedrijf ging daarom op zoek naar een integrale oplossing voor documentopslag die alle afzonderlijke oplossingen kon vervangen. LexisNexis Univentio vond een geschikte oplossing in de vorm van NexentaStor van Nexenta, dat vriendelijker was geprijsd dan andere oplossingen. Een groot voordeel van NexentaStor is dat de oplossing hardwareonafhankelijk is. LexisNexis Univentio is daarmee niet gebonden aan een specifieke hardwareleverancier, zodat het gebruik kan blijven maken van de reeds aanwezige Dell-servers.

Het feit dat NexentaStor is gebaseerd op het besturingssysteem ZFS was eveneens aantrekkelijk voor LexisNexis Univentio. ZFS maakt het mogelijk om uiterst schaalbare storage-omgevingen te creëren met onbeperkte snapshots, gratis versiebeheer en  fijnmazige gegevensbeveiliging. Het systeem bood daarnaast optimale ondersteuning voor de toekomstige groeibehoeften van LexisNexis Univentio. Het bedrijf had bovendien al ervaring met deze technologie, en dankzij het bestaan van een krachtige ZFS-gemeenschap kan het altijd een beroep doen op externe ondersteuning en expertise.

Dankzij het gebruik van de HA Cluster Plug-in wordt geen van de appliances van NexentaStor aangewezen als primair of secondair systeem. Dit houdt in dat de twee instances als een actief-actief paar kunnen worden geconfigureerd. Alle opslagcapaciteit wordt beheerd via de HA Cluster, die als gedeelde opslagvoorziening is geconfigureerd.

Het systeem is in staat om systeemstoringen te detecteren en gedeelde volumes over te dragen naar de andere server in het clusterpaar. De plug-in zorgt voor high availability van de gedeelde opslagopslagcapaciteit die via beide appliances toegankelijk is.

Soepele migratie

De keuze voor NexentaStor heeft niet alleen voor aanzienlijke kostenbesparingen gezorgd. Het systeem stelde LexisNexis Univentio ook in staat om de data uit zijn oude systeem op snelle en soepele wijze over te zetten.

Het hele traject, van het ontwerpen tot in het productie nemen van het systeem, nam minder dan zes maanden in beslag. Dankzij de gebruikseenvoud van NexentaStor was LexisNexis Univentio in staat om het migratieproces geheel intern te regelen.

Een ander belangrijk voordeel is de zo goed als onbeperkte schaalbaarheid van ZFS. Het storage-systeem is daarmee de ideale oplossing om de verwachte verviervoudiging van het aantal bestanden op te vangen.

Met de implementatie van NexentaStor kon LexisNexis Univentio beschikken over alle functionaliteit die het nodig had, tegen een aanmerkelijk lagere prijs dan andere oplossingen. Het systeem voorkomt gebondenheid aan een specifieke hardwareleverancier en zorgt voor een forse verbetering van de opslagprestaties. En dankzij het uiterst schaalbare ZFS kan LexisNexis Univentio voorzien in alle in de toekomst benodigde opslagcapaciteit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4766622). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.