Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Online beleggen bij Saxo Bank met A10 ADC

 

Saxo Bank implementeert een Application Delivery Controller (ADC)-oplossing van A10 Networks, om de verwerkingssnelheid voor online beleggen te garanderen. Deze biedt 30 Gbps laag 4-7 verwerkingscapaciteit en netwerkintelligentie in alle datacenters van het bedrijf, voor hoge beschikbaarheid en performance. In 2014 verwerkte Saxo Bank 22,5 miljoen opdrachten, met een totale waarde van honderden miljarden Euro’s.

Saxo Bank was in 1992 één van de eerste financiële dienstverleners die particuliere beleggers via een online-handelsplatform dezelfde mogelijkheden ging aanbieden als aan professionele investeerders. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een bank gespecialiseerd in beleggingen en investeringen voor internationale klanten. Eind 2014 heeft Saxo Bank in Nederland de Gouden Stier voor beste broker gewonnen.

Volledig redundante infrastructuur
De kern van het Saxo beleggingsplatform bestaat uit een volledig redundante infrastructuur van datacenters, switches, servers en applicaties, die zowel per locatie als land fysiek gescheiden zijn. Via deze infrastructuur worden zo’n dertigduizend financiële instrumenten in meer dan twintig talen verhandeld. Waarvan een deel onder de merknaam van ruim honderd andere financiële dienstverleners in de wereld.

Voor Saxo Bank is het kunnen managen van al het applicatieverkeer van cruciaal belang. Omdat de support op eerder gebruikte Cisco ACE-apparatuur ophield, is men na het vergelijken van verschillende alternatieven bij A10 Networks terechtgekomen. 'Wij hebben een ‘application delivery’-oplossing gekozen die op basis van uitvoerige ‘proof of concept’ en prestatietesten het beste aan al onze vereisten voldeed, aldus éen woordvoerder van de bank.

Een ander belangrijk voordeel van de A10 Networks oplossing voor Saxo Bank, is de secure sockets layer (ssl) offloading capaciteit. Daarmee kan men kritische encrytieprocessen van applicatieservers verplaatsen naar snelle A10 hardware. Tijdens de uitgevoerde testen zijn enkele tienduizenden van deze sessies met 2K encryptiesleutels verwerkt. Verder gebruikt de bank ook aFleX-scripting met GSLB-functionaliteit voor multi-site load balancing.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5401331). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.