Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hero kiest voor Nutanix-appliances

 

Nutanix, leverancier van web-scale converged infrastructuuroplossingen, gaat de Citrix vdi-infrastructuur in de Nederlandse datacenters van Hero upgraden met web-scale Nutanix-appliances.

Hero houdt zich bezig met de distributie van natuurlijk en onbewerkt voedsel en heeft meer dan 4300 klanten in negentien landen, waaronder Nederland. In Nederland staat ook het datacenter van waaruit de virtuele werkplekken van de Hero-werknemers worden geserviced. De onderliggende infrastructuur in dit datacenter was in de loop der jaren verouderd en had vervanging nodig. Hero ging op zoek naar de juiste leverancier en koos na een gedegenvoortraject, waarbij ze in eerste instantie een voorkeur voor bestaande en bewezen oplossingen hadden, voor de nieuwe hyperconverged appliances van Nutanix. Het Hero-datacenter is nu live met de Nutanix-apparatuur en levert zelfs prestaties die de verwachtingen van het management overtreffen.

'De bestaande infrastructuur deed goed dienst, maar in een sterk gevirtualiseerde wereld werd het beheer steeds lastiger', vertelt Paul Weijland, ict-manager bij Hero Nederland. 'Onze partner Inisi stelde voor om Nutanix te gebruiken en benadrukte daarbij de voordelen die het geïntegreerd compute- en storagemanagement van 'web-scale IT' voor ons had. We wilden dit echter wel eerst zelf ervaren, voordat we deze relatief nieuwe technologie wilden inzetten.' 

Inisi organiseerde een live demonstratie van een Citrix vdi-implementatie en bouwde met Nutanix een proof of concept-testomgeving zodat medewerkers de technologie konden testen. Ze konden zo niet alleen ervaren hoe eenvoudig het beheer van de Nutanix-infrastructuur was - één van de belangrijkste criteria voor Hero - maar ook welke prestaties de technologie in huis heeft. De goede relatie met Nutanix-partner Inisi en het feit dat ze gedetailleerde kennis van het Hero-netwerk hadden, zorgden er uiteindelijk voor dat Weijland en Hero ervoor kozen te upgraden naar het Nutanix virtual computing platform.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5203723). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.