Managed hosting door True

IT Pro voorziet Nuenen van open Wi-Fi-netwerk

 

De gemeente Nuenen uit Noord-Brabant is voorzien van een Wi-Fi-netwerk voor inwoners en bezoekers. Hierbij maakt men gebruik van de Smart Wi-Fi-apparatuur van Ruckus Wireless. Free Wi-Fi Nuenen is een initiatief van Coöperatie OnsNet Nuenen en IT-Pro dat hierin intensief samenwerkt met OnsBrabantNet.

In 2005 was Nuenen één van de eerste gemeentes in Nederland waar glasvezel uitgerold werd door OnsNet Nuenen. Om hun zakelijke en particuliere klanten een verbeterde dienst te bieden en om bezoekers van Nuenen Wi-Fi te bieden is het idee voor Free Wi-Fi Nuenen ontstaan. Hierbij werd IT Pro, een lokale ict-dienstverlener, ingeschakeld om met hun expertise in Wi-Fi het netwerk te realiseren. Samen met Coöperatie OnsNet Nuenen werden de wensen en eisen van dit netwerk inzichtelijk gemaakt. Hierbij stond stabiliteit van de Wi-Fi-verbinding centraal, met name ook op piekmomenten tijdens evenementen.

Beamflex

IT Pro heeft voor dit project gekozen voor de Smart Wi-Fi-apparatuur van Ruckus Wireless. Deze apparatuur onderscheidt zich door de gepatenteerde Beamflex-technologie van Ruckus Wireless. Hiermee past het Wi-Fi-signaal zich continu aan om gebruikers zo goed mogelijk te kunnen bedienen, ideaal voor veranderende omgevingen en locaties waar veel gelijktijdige gebruikers zijn. Daarnaast zijn de zenders zo intelligent dat deze alleen uitstralen als dit nodig is. Dit beperkt de straling en energiekosten van de apparatuur. Ook kan het systeem eenvoudig centraal beheerd worden via de Zonedirector wlan-controller.

In de zomer van 2014 is IT Pro begonnen met de installatie van de outdoor access points
in het centrum van Nuenen. Hierbij maakt men gebruik van vijf Zoneflex 7762 outdoor access points, omdat deze veel gelijktijdige gebruikers (zowel over de 2.4 GHz als de 5 GHz band) kunnen bedienen en een groot bereik hebben. Door alle access points te ontsluiten op het glasvezel netwerk van OnsNet Nuenen is er ruim voldoende bandbreedte om ook op piekmomenten iedereen goed te kunnen bedienen. De access points zijn ongeveer op tweehonderd meter van elkaar geplaatst om het centrum goed dekkend te maken. Hierbij verlenen enkele lokale ondernemers hun medewerking door de access points op hun pand te laten bevestigen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5198932). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.