Managed hosting door True

Oracle verbetert dienstverlening Toyota in Europa

 

Toyota Motor Europe was op zoek naar een Vehicle Management Systeem om hun operational excellence te optimaliseren, waardoor ze ook de klantervaring konden verbeteren. Belangrijke voorwaarde was dat het systeem compatible moest zijn met hardware, besturingssystemen en software die in de loop der jaren aan de ict-omgeving waren toegevoegd. Ook moest het systeem in verschillende landen worden gebruikt. Na een uitgebreide inventarisatie is Oracle geselecteerd om het bestaande systeem in dertien landen te updaten op basis van Oracle E-Business Suite 12.1.

Met oog op de verschillende sales-cycli in de dertien landen moest het systeem exact op 20 juni 2011 live gaan. Om deze deadline te halen, hebben Oracle Consulting, Toyota en Infosys al in september 2010 een proof of concept gedaan waarbij mogelijke problemen in kaart zijn gebracht.

Oracle E-Business Suite heeft gezorgd voor een reductie met wel veertig procent van de tijd die retailers nodig hebben om vragen van klanten naar beschikbaarheid en afleverdata van auto's te beantwoorden.

Het nieuwe systeem bekort de tijd die Toyota nodig om auto's te leveren, is het toekennen van auto's aan dealers verbeterd en zijn voorraadniveaus verlaagd, waardoor de kosten zijn gedaald.

Implementatie

De migratie naar Oracle E-Business Suite 12.1 kende een minimale verstoring in de productieomgeving tijdens het implementatieweekend. Na een dag stonden er al 1.258 bestellingen voor auto's van de Toyota-retailers in het nieuwe systeem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4570320). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.