Managed hosting door True

Motion10 helpt ASVZ bij SharePoint Portaal

 

Zuster

Zorgverlener ASVZ, actief in de gehandicaptenzorg, vindt het belangrijk om hoge kwaliteit te bieden in de zorg en begeleiding aan cliënten. Hierdoor wordt constant gezocht naar mogelijkheden voor verbetering. Om de samenwerking in de zorg te ondersteunen introduceert ASVZ één geïntegreerd portaal waar de medewerkers informatie met elkaar kunnen delen. Motion10 helpt ASVZ bij het ontwikkelen van dit portaal op basis van Sharepoint.

ASVZ is een organisatie voor zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Meer dan vijfduizend medewerkers zetten zich samen met ruim zestienhonderd vrijwilligers in voor ongeveer 5200 cliënten. Dat kunnen (jong)volwassenen zijn, ouderen, kinderen of het hele gezin.

Michiel Hooyenga, projectleider portaal bij ASVZ: 'Het nieuwe Sharepoint-portaal wordt dé centrale werkplek voor alle ASVZ-medewerkers. Zij kunnen binnen één omgeving op een laagdrempelige wijze informatie met elkaar delen. Doordat zij minder tijd kwijt zijn aan administratieve handelingen en efficiënter samenwerken, kunnen zij meer tijd besteden aan de cliënt. Zo geven wij invulling aan ons beleid: continue kwaliteitsverbetering ten behoeve van de cliënt."

Het Sharepoint-portaal wordt in verschillende stappen ingevoerd. In de eerste fase zal ASVZ vooral intranetfunctionaliteiten inzetten, zoals nieuwsberichten, gepersonaliseerde informatie, kwaliteitshandboeken en een krachtige zoekfunctionaliteit om alle informatie goed te kunnen vinden. In een volgende fase wordt het ook mogelijk om samen te werken aan documenten in een aansluitende documentmanagement-omgeving. Tevens zullen in deze fase procesondersteunende workflows en sociale functionaliteiten toegevoegd worden aan de eerste basis.

Sharepoint strategie advies

'Wij zijn dit project gestart met een Sharepoint strategie advies van Motion10. In dit traject zijn de strategie, doelstellingen en wensen van ASVZ vertaald naar een passende inzet van de verschillende Sharepoint-functionaliteiten. Dit geheel is onderbouwd met een solide businesscase, architectuurdesign van het complete platform en een governanceplan om Sharepoint op een juiste manier te kunnen beheren. Het traject is prima verlopen: een goede basis voor de implementatie van ons geïntegreerde portaal', aldus Hooyenga.

'Er is gekozen voor samenwerking met Motion10 omdat zij jarenlange ervaring hebben met integratie van Sharepoint met achterliggende systemen. Wij zien grote voordelen voor onze medewerkers wanneer gegevens uit verschillende informatiesystemen gecombineerd kunnen worden. Gebruikers zullen dan écht gaan ervaren dat administreren minder tijd in beslag zal gaan nemen en dat zij daardoor meer aandacht kunnen besteden aan hun cliënten', vertelt Michiel Hooyenga. In de toekomst is het de bedoeling dat ook cliënten en hun ouders/verwanten gebruik kunnen gaan maken van het digitaal portaal. Het wordt een bedrijfskritisch platform waarbij naar synergie wordt gezocht in het combineren van Sharepoint met een integratielaag (als bijvoorbeeld Biztalk) teneinde informatie uit andere systemen te kunnen gebruiken binnen Portaal ASVZ. Dit wordt ook wel een Business Critical SharePoint omgeving genoemd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4940484). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.