Managed hosting door True

Eijsden-Margraten gaat live met Join

 

De gemeente Eijsden-Margraten heeft de Join-suite van Decos, het innovatiehuis voor digitalisering in gebruik heeft genomen. De Limburgse gemeente gaat de suite daarbij koppelen aan het bestaande it-systeem voor vergunningverlening en handhaving (Squitxo) en wil zo de kwaliteit van de digitale dienstverlening verbeteren.

Door de werkprocessen met Join te digitaliseren, maakt de gemeente Eijsden-Margraten zijn organisatie efficiënter en duurzamer. 'Met de integratie van Join zijn we van intern gericht naar extern gericht werken overgegaan. De communicatie met de klant heeft echt een centrale plek gekregen', vertelt Martijn Reinders beleidsadviseur informatiemanagement van de gemeente Eijsden-Margraten. 'We genereren met Join nu meer transparantie en een centraal aanspreekpunt voor de burger. Een ware revolutie!'

Ook Decos is enthousiast over deze aanpak. 'Het is een groot project waarbij de gemeente verregaand de volgende stap in digitaal werken neemt', aldus Patrick Talen, regiomanager van Decos.

Koppeling Squitxo

Bijzonder aan het project is dat de Join-suite verregaand gekoppeld gaat worden aan backoffice-systemen van de gemeente, zoals het vergunningverlenings- en handhavingssysteem Squitxo. Door deze koppelingen kan er onder andere sneller en effectiever gewerkt worden tussen de verschillende gemeentelijke afdelingen. Zo krijgen de medewerkers van Eijsden-Margraten die nu al Squitxo gebruiken automatisch toegang tot documenten die in Join zijn opgeslagen. Bovendien worden alle relevante gegevens van een dossier centraal in beide systemen gearchiveerd, zodat de status van een zaak op ieder moment inzichtelijk is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5209351). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.