Managed hosting door True

Roer en Overmaas ontwikkelt waterwerkenapp

 

Waterschap Roer en Overmaas heeft door 2Coolmonkeys met Arcgis van Esri de app Waterwerken laten ontwikkelen. Inwoners, gemeenten en andere organisaties kunnen via de app eenvoudig de actuele informatie opvragen per gemeente over projecten, zoals herinrichting en ontkluizing van beken, aanleg van regenwaterbuffers en dijkversterkingen.

Via de interactieve kaart met gps-koppeling kunnen gebruikers in een bepaald gebied zien welke waterschapsprojecten in de omgeving worden uitgevoerd of in voorbereiding zijn. De app geeft per locatie informatie over de planning (voorbereiding en uitvoering) en kosten van waterschapsprojecten. Die informatie kan dan weer met vrienden en kennissen worden gedeeld via sociale media als Twitter en Facebook. Roer en Overmaas gebruikt als basis voor de app het Operations Dasboard for Arcgis van Esri.

Eric Reneerkens, webmaster van Waterschap Roer en Overmaas, licht de achtergrond van de app toe: 'Ons hoofddoel was om op een overzichtelijke en gemakkelijke manier informatie van al onze projecten te delen. Zowel met interne gebruikers, medewerkers en bestuursleden, als met externe gebruikers: gemeenten en samenwerkingspartners.' Een app leek het meest geschikt, omdat in de huidige tijd bijna iedereen beschikt over een smartphone en/of tablet. Mede door de verschillende ingangen/filters is een waterschapsproject nu gemakkelijk te vinden.

Met de appbouwers, het bedrijf 2Coolmonkeys, zat Roer en Overmaas al snel op één lijn. Reneerkens: 'Onze wensen werden snel omgezet in een mooi en passend ontwerp dat zowel qua techniek, gebruiksvriendelijkheid en vormgeving uiteindelijk tot een goed eindresultaat heeft geleid.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4997330). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.