Managed hosting door True

Dell helpt UMCG bij Project Lifelines

 

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben in samenwerking met Dell hun it-infrastructuur verbeterd voor het Project Lifelines. Dit is een grootschalige en langdurige onderzoek naar de invloed van erfelijkheid en omgeving op de gezondheid van een mens, waarbij veel data verzameld wordt, Dell ondersteund de opslag en beheer van deze data.

Voor het LiflLines-onderzoek wordt een groep van 165.000 mensen dertig jaar lang gevolgd. Hans Gankema, manager research & innovation support bij CIT RUG legt uit: 'Het hoofddoel van het project is beter te begrijpen waarom sommige mensen relatief gezond oud worden en andere mensen niet. De opgedane kennis tijdens het project moet uiteindelijk leiden tot gepersonaliseerde preventie en behandeling. Hiervoor wordt iedere deelnemer eens per vijf jaar uitgenodigd voor een bezoek aan Lifelines en worden jaarlijkse uitgebreide vragenlijsten ingevuld. Dit gedurende een totale periode van dertig jaar. Dit betreft data over onder meer fysiek, psyche, sociale omstandigheden, levensstijl en genen. Deze rijkdom aan informatie uit het Lifelines-project wordt gebruikt voor klinisch en wetenschappelijk onderzoek.'

De uitgebreide data warehouse-oplossing waarin deze informatie geanonimiseerd wordt opgeslagen vormt een belangrijk onderdeel van het Liflines-project. Dit vergt stringente veiligheidsmaatregelen, vanwege de vertrouwelijke data die wordt opgeslagen over de deelnemers. Naast de klinische data van elke deelnemer wordt hierin data opgeslagen voor beheer, monitoring en onderzoeksanalyses. Ter ondersteuning van deze processen heeft UMCG Dell Poweredge servers en Powervault storage-systemen geïmplementeerd. Deze systemen reduceren de kosten en complexiteit van de Lifelines it-infrastructuur. Ze maximaliseren ook de uptime, die essentieel is voor dit project. UMCG en CIT RUG kunnen ook vertrouwen op Dell’s Prosupport Service, inclusief 24x7 support, onderhoud en backup- en recovery-opties voor bedrijfskritische applicaties.

'Het is van groot belang dat de data altijd en snel toegankelijk is voor de onderzoekers en dat deze veilig en vertrouwelijk wordt opgeslagen. De oplossingen en ondersteuning van Dell zorgen ervoor dat we hierop kunnen vertrouwen. Dit is essentieel voor het succes van Lifelines. De privacy en beveiliging van de persoonlijke data van de deelnemers kunnen dit project maken of breken', vult Gankema aan. 

'De storage-systemen en Poweredge rack- en blade servers van Dell vormen het kloppend hart van het data warehouse, waar alle data veilig en betrouwbaar wordt opgeslagen. Dit is vooral belangrijk voor organisaties die omgaan met kritische data die onderhevig is aan privacy-voorschriften, zoals zorgverleners en onderzoeksinstituten. Deze organisaties hebben oplossingen nodig die de privacy en vertrouwelijkheid van deze data garanderen en ook storage-prestaties en gebruiksvriendelijkheid leveren. Dell is als leverancier van end-to-end oplossingen in de unieke positie om aan deze behoeften te voldoen', besluit Robin Kuepers, enterprise marketing director voor de EMEA-regio bij Dell.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4995541). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.