Managed hosting door True

Ribank bespaart door uitbesteden van archief

 

Ribank is als financieringsmaatschappij al ruim 55 jaar actief op het gebied van kredietverlening en mede gespecialiseerd in de automotive sector. Het is onderdeel van de Crédit Agricole Group, de grootste financiële groep van Frankrijk. In 2009 fuseerde Ribank met Interbank, dat ook actief is op de markt voor doorlopend krediet en persoonlijke leningen. Ribank moest door de fusie verhuizen van Nieuwegein naar Amsterdam en nam voor beheer van het archief Iron Mountain in de arm.

Ribank behoort tot de grootste financieringsmaatschappijen in Nederland en is lid van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN). Ondanks de fusie Ribank met Interbank bleven beide ondernemingen wel zelfstandig actief. Met de gedwongen verhuizing van het hoofdkantoor besloot Ribank het hele archief uit te besteden. De hulp van Iron Mountain werd ingeroepen op basis van eerdere ervaringen van Ribank ict-medewerker Ton Kouwets en doordat Interbank ook al gebruik maakte van Iron Mountain. Kouwets: ‘Iron Mountain zorgt ook voor het praktische beheer van het hele archief. Daardoor hoeft Ribank geen extra mensen in dienst te nemen.’

Oplossing

Het team van Iron Mountain verpakte en rubriceerde tienduizend dossiermappen van Ribank. Na registratie werden alle dossiers - met daarin vooral polissen en contracten - opgeslagen bij Iron Mountain. Veel dossiers bleken een overschrijvingsbewijs te bevatten. Deze belangrijke documenten werden eerst geregistreerd en daarna uit de dossiers verwijderd en opgeslagen in een speciale kluis.

Het proces werd voltooid zonder operationele problemen. Sindsdien beheert Iron Mountain alle opgeslagen dossiers voor Ribank. Voor nieuwe klanten maken de medewerkers van Ribank dossiers aan die Iron Mountain dan registreert en toevoegt aan het archief.

In de opslagruimte van Iron Mountain worden de dossiers bewaard onder optimale omstandigheden, zoals de juiste temperatuur en vochtigheidsgraad. Verder voldoet het complex aan alle vereisten op het gebied van vertrouwelijkheid en privacybescherming. Via het webportaal van Iron Mountain kunnen de medewerkers van Ribank opgeslagen dossiers opvragen binnen de afgesproken tijd. Iron Mountain bewaart elk dossier zo lang als statutair is vereist. Als die periode is verstreken, wordt de bank geïnformeerd. Daarna kan het worden vernietigd conform de wetgeving op dit gebied.

Waarde

De medewerkers van Ribank hebben zich zonder problemen aan de externe archivering aangepast. ‘Iedereen was snel gewend aan de nieuwe situatie’, aldus Kouwets. ‘Dat komt deels doordat Iron Mountain altijd meteen reageert op aanvragen.’

Ribank kijkt terug op een succesvolle verhuizing en heeft duidelijk voordeel van de uitbesteding. Doordat Iron Mountain het hele archief beheert, kan Ribank immers een aanzienlijke kostenbesparing realiseren. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4967949). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.