Managed hosting door True

GreenPower boost datacenter met Tegile

 

Tegile Systems, leverancier van op flash gebaseerde storage-arrays, is als leverancier gekozen door GP International Holding na een concurrerend evaluatieproces waarbij onder anderen HP, Pure Storage, Nimble, Violin Memory en EMC waren opgenomen.

GreenPower, dat opereert onder de Dr. Hittich Brand te Kerkrade, is een leverancier op het gebied van voedingssupplementen dat gebruik maakt van 100 procent natuurlijk werkzame stoffen zonder gebruik van chemicaliën. Voor zijn bedrijfskritische it-toepassingen was het bedrijf op zoek naar een efficiënte storage-oplossing die hun infrastructuur zou kunnen ondersteunen met een beschikbaarheid van meer dan 99 procent.

'We moesten onze bestaande all-flash-oplossing vervangen en besloten dat we het naar het volgende niveau wilden brengen', aldus Guido Meijers, it-teamleader bij GreenPower. 'We waren op zoek naar een leverancier die hybride en afa-systemen met datareductiemogelijkheden aanbood en kostenefficiënt was, en die alle relevante protocollen en bestandssystemen ondersteunt voor flexibiliteit en diversiteit. Omdat er geen ondersteuning meer werd geboden voor onze bestaande systemen, moesten we ook een oplossing vinden die eenvoudig te installeren en te integreren was. Tegile was de enige leverancier die aan al onze eisen voldeed. In feite was Tegile de enige leverancier die een all-flash oplossing aanbood die ook een hybrid expansion shelf en inline data-deduplicatie en compressie ondersteunt.'

GreenPower draait een volledig gevirtualiseerd datacenter met een totaal van driehonderd virtuele servers op zestien fysieke VMware ESX-hostservers. De belangrijkste applicaties die draaien op de servers zijn Windows, Microsoft SQL, Exchange, diverse fileservers, bi-tools zoals SAS Analytics en KXEN en bovendien een Progress Open Edge gebaseerde applicatie voor het erp-systeem. De storage-oplossing bestaat uit twee T3800 all-flash arrays gecombineerd met twee hybrid extension shelf zodat secundaire data kunnen worden opgeslagen op minder dure schijven met lagere prestaties.

Daarnaast gebruikt GreenPower Datacore-storagevirtualisatiesoftware voor verdere optimalisatie van de prestaties. Voor hoge beschikbaarheid en disaster recovery maakt GreenPower gebruik van een mirrored data centre (streched cluster) met precies de zelfde opstelling. De hoge beschikbaarheid wordt verbeterd door het feit dat Tegile-arrays op zichzelf zijn gebouwd met hoge beschikbaarheid en volledig redundant met active/active controllers, zodat ze geen last hebben van een single point of failure. Hierdoor hebben ze een extra niveau van beveiliging.

Voor de implementatie schakelde Tegile DMP uit Zeist in, een van zijn Nederlandse resellers. De volledige installatie is voltooid en stond live binnen een halve dag. Op basis van de nieuwe infrastructuur biedt Meijers met zijn team bestaande uit vijf collega's, it-diensten aan 450 werknemers. De meerderheid (95 procent) van de eindgebruikers werkt met thin clients in combinatie met Citrix Xenapp-servers, de resterende 5 procent gebruikt heavy-duty workstations. De data van de datawarehouse workstations worden direct opgeslagen op de Tegile-systemen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de hoge prestaties en extreem lage latency van de Tegile-oplossingen.

De storage-infrastructuur biedt GreenPower een totale capaciteit van twee keer 28 TB in flash en twee keer 48 TB in hybrid storage. Vanwege Tegiles IntelliFlash-besturingssysteem, die in staat is tot inline datadeduplicatie en compressie, gebruikt GreenPower momenteel slechts twee keer 20 TB van de totale capaciteit. Meijers is zeker dat in vergelijking met Tegiles rivalen een datareductie van meer dan 50 procent een aanzienlijke kostenbesparingen oplevert, mede door de lagere kosten van Tegile-arrays tegenover de competitie.

GreenPower gebruikt alleen een fractie van het potentieel van de Tegile-oplossing en het team is van plan om meer opties te verkennen. Dit omvat nader onderzoek van de mogelijkheden die de ondersteuning van het NFS-bestandssysteem biedt. Voor nu echter, kunnen Meijers en zijn team er zeker van zijn een infrastructuur te hebben, die niet alleen in staat is om veeleisende opdrachten te verwerken, maar ook toekomstbestendig is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5613805). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.