Managed hosting door True

Graydon zet ICT in de cloud van Interoute

 

De manier van zakendoen voor Graydon ondergaat een grote transitie: 'Niet het verleden analyseren, maar de toekomst voorspellen' is het motto. De ict-strategie is erop gericht om gegevens te centraliseren en het beheer te focussen op de kernzaken. 'Make or Buy' is één van de afwegingen die Peter van den Heuvel, cio van Graydon maakt bij de veranderingen die hij doorvoert in de ict-omgeving. In Interoute heeft Graydon een partner gevonden om de omgeving te centraliseren en te outsourcen.

Graydon is gestart als verstrekker van kredietgegevens, maar de dienstverlening is inmiddels veel breder met bijvoorbeeld marketinginformatie (Graydon Lead Insights), geautomatiseerd debiteuren beheer (Creditmanager Online) en riskmanagement (Xseption). In 2013 is de organisatie gestart met een grote verandering in het bedrijfsmodel en it nam daarbij het voortouw. Peter van den Heuvel spreekt over Disruptive Technology: 'De manier waarop bedrijven met Graydon zaken doen, is veranderd. Bedrijven zijn veel minder bereid om voor informatie te betalen en die informatie kunnen ze steeds vaker gratis online vinden. De kracht van Graydon zit in het integreren van alle informatiebronnen, zodat de klanten een betrouwbaar beeld van hun markt krijgen en daarmee beter geïnformeerd zaken kunnen doen.'

Bij Graydon gaat het over big data. Eén van de uitdagingen was om alle databronnen en informatie die in de verschillende landen en in verschillende silo's stonden, te verenigen en de informatie zodanig te analyseren en aan te bieden dat bedrijven over de juiste gegevens op het juiste moment beschikken. Bovendien moet het makkelijker worden om online zaken te doen met de onderneming.

Juiste Match

Bij de keuze voor Interoute heeft Van den Heuvel gelet op de juiste match. Uiteraard moest Interoute in staat zijn om te voldoen aan de technische en juridische eisen van Graydon, bijvoorbeeld is van belang dat Interoute beschikt over certificeringen als ISO 27001 en ISAE 3402. De juiste match qua organisatie moest er ook zijn. De samenwerking met Interoute is goed, Van den Heuvel: 'Er zijn korte lijnen, het management is toegankelijk en ze snappen onze business en belangen goed. We kunnen snel schakelen in geval van veranderingen of problemen.' De backoffice-omgeving van Graydon is nu geïntegreerd en staat in managed hosting in het datacenter van Interoute. De ict-afdeling houdt zich alleen nog bezig met het technisch- en applicatiebeheer van de applicaties. 

Interoute verzorgt voor Graydon de mpls-verbindingen tussen de kantoren in Nederland, Engeland en België en tussen de Interoute-datacenters in Nederland en Duitsland. De data, applicaties en servers worden gehost in een hybride oplossing waarin colocatie, fysieke managed servers en virtuele servers als één omgeving functioneren. Interoute neemt tevens het management van firewalls en loadbalancers voor zijn rekening.

Graydon is één van de eerste gebruikers in Nederland van Oracle Bigdata in combinatie met Exalytics servers en heeft een Oracle Exadata oplossing in gebruik. Omdat deze Oracle omgeving het hart is van de nieuwe manier van werken van Graydon is er besloten om de Exadata oplossing te spreiden over twee datacenters van Interoute: in Amsterdam en in Berlijn. Hierbij is Interoute verantwoordelijk voor de fysieke omgeving en de verbindingen tussen de twee datacenters en alle connectiviteit naar de andere business applicaties die bij Interoute gehost worden. Op deze manier wordt een betrouwbare omgeving gecreëerd waardoor de business van Graydon altijd kan beschikken over zijn cruciale data.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5240531). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.