Managed hosting door True

Treestle groeit en innoveert op Interoute cloud

 

Treestle maakt innovatieve software die ervoor zorgt dat websites up and running blijven, zelfs wanneer ze veel verkeer krijgen te verwerken. Deze Nederlandse startup is internationaal doorgebroken en heeft gekozen voor hosting in de cloud, op Interoute Virtual Data Centre.

Treestle heeft zijn wortels in Rotterdam, maar al snel na de oprichting bleek dat de ambities en de potentie van deze software-as-a-service (SaaS) onderneming tot ver buiten onze landsgrenzen reikt. Om aan de vraag van internationale klanten te voldoen werd gezocht naar een cloud platform dat een wereldwijde reikwijdte heeft. Toen Treestle in aanraking kwam met Interoute Virtual Data Centre was de keuze voor deze cloud snel gemaakt.

Treestle heeft onder andere het product Liquidns ontwikkeld, dat real-time network intelligence combineert met managed dns, en daarmee state of the art load-balancing, automatic failover en autoscaling mogelijk maakt. Het systeem routeert bezoekers naar minder drukke servers en kan automatisch extra servers opschakelen. Hierdoor kunnen websites op dezelfde infrastructuur tijdens piek momenten 50 procent meer traffic ontvangen, en toch snel blijven reageren. Ook tijdens heavy traffic als gevolg van een DDoS aanval, bewijst de artificial intelligent-technologie zijn waarde. Mede-oprichter en directeur Bob Bennink: 'Klanten die websites in meerdere datacenters hosten, maken gebruik van Liquidns om verkeer te load-balancen tussen deze datacenters. Hiermee bereiken ze geografische redundancy, snelheid en automatic failover. Met Interoute Virtual Data Centre kunnen we internationaal blijven uitbreiden en innoveren met nieuwe features en producten.' 

Vanwege flexibiliteit en de mogelijkheid om snel op te schalen heeft Treestle de keuze gemaakt voor cloud computing. Treestle koos voor hosting op het wereldwijde cloud platform van Interoute, omdat dit na een testperiode heeft bewezen een stabiel en schaalbaar platform te zijn: het is in staat om piekbelasting op te vangen en makkelijk uit te breiden. De klanten van Treestle eisen een snelle service voor hun websites, dit wordt bereikt door in de regio van de klanten te hosten. Treestle maakt gebruik van verschillende zones van Interoute Virtual Data Centre, ook vanwege compliancy met wet- en regelgeving. Doordat het netwerkverkeer kosteloos is op Virtual Data Centre, is het bovendien eenvoudig en kosten efficiënt om een hoog beschikbare oplossing te bouwen.

Naar industriestandaard

'Interoute is meer dan een leverancier voor Treestle: de match met de reikwijdte van Interoute Virtual Data Centre en de support die we krijgen maakt het ons mogelijk om zonder zorgen uit te breiden', vervolgt Bob Bennink. Sinds eind 2013 heeft het bedrijf een permanente aanwezigheid in Silicon Valley, omdat dat het centrum van innovatie is en het aantal klanten in de VS sterk groeit. 'Met Interoute Virtual Data Centre weten we zeker dat we kunnen blijven uitbreiden en innoveren.' 

Interoute host LiquiDNS in de Virtual Data Centre zones in Amsterdam, Berlijn, Hongkong, Los Angeles, Madrid en New York. De komende maanden zullen hier meerdere datacenters aan toegevoegd worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5232538). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.