Managed hosting door True

Juridisch bureau CMS werkt met Interoute

 

CMS Nederland behoort tot de toonaangevende juridische dienstverleners. De juridische en fiscale specialisten werken nu met een private cloudomgeving van Interoute. Tevens heeft CMS ervoor gekozen om het it-beheer uit te besteden aan Interoute.

De it-omgeving van CMS was verouderd en het bedrijf voelde er weinig voor om een grote investering te doen én daarbij het beheer in eigen huis te houden. Daarbij is het voor CMS belangrijk om de it-omgeving redundant, dus op twee locaties, uitgevoerd te hebben. Op basis van een business case werd de keuze gemaakt om het it-beheer uit te besteden en vanuit de cloud te gaan werken. Die beslissing heeft geleid tot een opzet met twee it-omgevingen, om de continuïteit van het bedrijfsproces te garanderen. De primaire productie-omgeving staat in het Interoute data center in Amsterdam en de omgeving in Londen kan in geval van calamiteit de productie overnemen. Bovendien is er een flinke besparing op de it-kosten gerealiseerd.

De initiële klantvraag vanuit CMS aan Interoute was om colocatie en netwerkverbindingen te verzorgen. Na verschillende gesprekken en het opstellen van een business case werd duidelijk dat het verstandiger was om de scope van het project te verleggen naar een totale uitbesteding van het it-beheer.CMS heeft ervoor gekozen om wan, internet verbindingen, security en managed hosting uit te besteden aan Interoute. Het gevolg hiervan is dat het it-team zich nu geheel kan richten op het goed ondersteunen van de business en het verbeteren van de it-functionaliteit.

It groeit mee met CMS

De it-omgeving waar CMS nu over beschikt is in staat om mee te groeien met het bedrijf. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de onderneming bij groei of krimp niet tegen onverwachte en ongewenste kosten aanloopt. Rosita Doerga, it-manager CMS: 'Met het outsourcen van onze it-infrastructuur aan Interoute hebben we bereikt dat onze gebruikers anytime, anywhere, anyplace on any device toegang hebben tot zijn of haar gegevens op het netwerk. Flexibiliteit, veiligheid en beschikbaarheid is hierbij cruciaal en dit wordt gegarandeerd door Interoute.'

Martijn ten Kate van Interoute: 'De keuze die CMS heeft gemaakt voor uitbesteding en private cloud is een gedurfde in hun branche, waar veel twijfel is over veiligheid en compliancy bij uitbesteding. We zijn dan ook blij dat diverse externe audits hebben aangetoond dat de ict-omgeving en het beheer aan alle veiligheidseisen en wetgeving voldoet.'

Interoute levert aan CMS hosting van de it-omgeving in datacenter Interoute Schiphol-Rijk en Londen en verzorgt het it-beheer op de gehele omgeving. Daarnaast biedt het wan-verbindingen tussen drie kantoren in Nederland en België en internet-connectivity via breakout in Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5157694). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.