Managed hosting door True

Vasco beveiligt IST aandeelhoudersdocumenten

 

IST Shareholder Services buigt onlinetoegang tot aandeelhoudersdocumenten om in competitief voordeel dankzij Mydigipass.com De dienstverleningssector naar aandeelhouders toe is een uitermate vertrouwelijke en op beveiliging gerichte industrie. IST Shareholder Services biedt zijn klanten op een eenvoudige en beveiligde manier online toegang tot hun aandelendocumenten via Mydigipass.com van Vasco.

IST Shareholder Services biedt publieke als ook private bedrijven al meer dan een eeuw lang zijn diensten als agent voor aandeelhouders-registers. De eerste activiteiten van IST geschiedden toen de race om de Zuidpool te bereiken in 1912 nog beslecht moest worden. Sindsdien is er veel veranderd, maar een prioriteit blijft onveranderd: het leveren van gepersonaliseerde diensten aan elke klant en aandeelhouder op een veilige manier.

Als full service agent voor aandeelhoudersregisters biedt IST een ruime waaier aan diensten waaronder accountmanagement van aandeelhouders, uitbetaling van dividenden, verkiezingen van bestuursraden, in- en aankoop van aandelen en herbeleggingsplannen voor dividenden.De meerderheid van IST’s klanten zijn op dit moment Amerikaanse banken. Maar meer en meer bedrijven maken gebruik van de expertise van IST. Recente wijzigingen in de regulering van de Internal Revenue Service maken het steeds moeilijker voor bedrijven om hun aandeelhoudersregisters zelf met interne middelen te beheren.

Beveiliging alom

De aandeelhoudersindustrie werd vroeger geregeerd door papieren certificaten. Vandaag de dag zijn online documenten de norm, maar dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op vlak van veiligheid. Net daarom wendde IST zich tot Vasco met zijn dienst Mydigipass.com: een authenticatieplatform in de cloud dat toelaat om op een gebruiksvriendelijke en beveiligde manier aan te loggen op applicaties.

IST kan haar klanten nu een veilige methode aanbieden om aan te loggen op hun persoonlijke account. Klanten klikken eenvoudigweg op de ‘Mydigipass.com secure connect’-knop op de website van IST. Na registratie en het downloaden van een app op hun mobiel toestel, kunnen ze aan de slag. Het hele proces neemt slechts enkele minuten in beslag. Dankzij de Mydigipass.com mobiele-app moet de gebruiker enkel een QR-code scannen op de website om op een veilige manier te kunnen aanloggen op de applicatie van IST. Klanten hoeven niet langer een wachtwoord te onthouden en veranderen.

Veiligheid is reeds verankerd in de bedrijfscultuur van IST. Na sluitingstijd wordt de toegang tot de kantoren afgesloten. Alle afval wordt versnipperd. Netwerksystemen worden nauwlettend beheerd. 'De beveiliging van onze online documenten stimuleren is een logische evolutie', zegt Bob Pearson, president en coo van IST. 'Nu is IST in staat om een geavanceerde beveiliging aan te bieden aan zijn meer dan honderdveertig corporate klanten, waaronder heel wat Amerikaanse banken.

Competitief voordeel

Begin 2013 werd online toegang tot aandeelhoudersregisters voor alle IST-klanten een feit. Samen met het bedrijf dat hun website host, bedacht IST allerlei veiligheidsmaatregelen waaronder het elk kwartaal verzenden van een nieuw statisch paswoord naar alle klanten. Toch was het bedrijf er zich van bewust dat er een meer robuuste en gebruiksvriendelijke oplossing moest bestaan. IST wordt eveneens gereguleerd door de Securities Exchange Commission (SEC), die alle aandeelhoudersregisterprocessen nauwlettend in het oog houdt en daarbij ook rekening houdt met de veiligheid. 

In zijn jaarlijkse audit kijkt de SEC naar twee variabelen: doorlooptijd en veiligheid. Problemen die aan het licht komen tijdens deze jaarlijkse audit kunnen resulteren in verloren zakendeals. De SEC eist een doorlooptijd van 72 uur gedurende 94 procent van de totale tijd. IST behaalt deze doelstelling moeiteloos met een doorlooptijd van 99,9 procent in minder dan 24 uur. 'Door Mydigipass.com‘s bewezen security te integreren in onze online applicatie, versterkt IST zijn strenge veiligheidsmaatregelen', zegt Pearson . 'Deze verbeterde beveiliging zal ook als positief worden gezien door de SEC bij toekomstige audits.

'Het Mydigipass.com-platform steunt op dezelfde technologie die wereldwijd door verschillende financiële instellingen wordt gebruikt. Het ‘in de cloud’-businessmodel minimaliseert bovendien de kosten en maximaliseert flexibiliteit en beschikbaarheid. Vasco zorgt voor de validatie van de authenticaties waardoor een beveiligde log-on procedure wordt vereenvoudig en de total cost of ownership wordt geminimaliseerd. Dankzij Mydigipass.com heeft IST een competitief voordeel: beveiligde toegang tot gegevens, uniek in deze industrie. 'Ik geloof absoluut dat Mydigipass.com een uniek onderscheidend kenmerk is voor IST gezien onze sterke reputatie voor veiligheid', zegt Pearson.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4898793). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.