Managed hosting door True

Hessing Supervers stroomlijnt personeelsplanning

 

Hessing Supervers heeft Ortec Harmony geselecteerd voor de personeelsplanning van zowel de vaste medewerkers als de ingehuurde flexkrachten. De leverancier van versgesneden groenten en fruit gaat werken met de oplossing van Ortec, omdat de onderneming bij het inhuren van productiepersoneel graag alle touwtjes in handen houdt.

De belangrijkste modules van Ortec Harmony zijn als eerste bij de Hessing-vestiging in het Noord-Hollandse Zwaagdijk uitgerold. Daardoor kan het bedrijf de werkzaamheden van ruim 550 productie- en expeditiemedewerkers plannen. In totaal roostert de versleverancier daarmee per week ongeveer achttienduizend arbeidsuren in. De uitrol van Ortec Harmony in Zwaagdijk krijgt in de komende maanden navolging op de drie andere vestingen van Hessing in Uden, Sint Annaparochie en Helmond.

Niels Hofstra, hoofd personeelsplanning bij Hessing, geeft aan dat het bedrijf verschillende redenen had om voor Ortec Harmony te kiezen: 'De belangrijkste reden is dat we met Ortec Harmony als organisatie kunnen doorgroeien. Daarnaast liet Ortec zien over veel ervaring te beschikken en bewees dat onder meer door referentiebezoeken te organiseren. Bovendien is de Ortec-oplossing voor personeelsplanning eenvoudig met andere softwaresystemen te koppelen. Daarbij was het algemene beeld van Ortec goed; ze gaven de juiste antwoorden op kritische vragen.'

Forse tijdsbesparing


Hessing gebruikt Ortec Harmony sinds juli 2012 voor het beheer van haar personeelsplanning. Het zet hiervoor onder andere de volgende modules in: Tijdregistratie, Managementinformatie, Webaccess en BI-support. 'Dankzij Ortec Harmony is het plannen vereenvoudigd en hebben we meer overzicht. Alleen al op het plannen van personeel realiseren we een forse tijdwinst. Dat staat los van het nog te behalen voordeel op administratieve handelingen', aldus Hofstra. Hij geeft aan dat Hessing Ortec Harmony zal koppelen aan de tijdklokken en de salarisadministratie zodra de uitrol op alle locaties heeft plaatsgevonden.

De juiste mensen op de juiste plaats
Hessing is voor het productieproces en het opvangen van productiepieken sterk afhankelijk van flexkrachten. De verschillende uitzendbureaus die hiervoor worden ingeschakeld verzorgden in het verleden ook de planning. Hessing heeft deze personeelswerkzaamheden nu weer in eigen beheer. Hofstra heeft er een duidelijke reden voor: 'Binnen Hessing kennen we veel verschillende functieomschrijvingen. We willen dus ook graag zeker weten dat we kunnen beschikken over de juiste mensen op de juiste plaatsen in de productie. Dat proces is met Ortec Harmony goed te managen.' Het automatiseringsproject biedt Hessing ten slotte ook de mogelijkheid om alle personeelsgegevens op een eenvoudige manier vast te leggen in het systeem. 'Hiermee maken we een kwaliteitsslag. We voorkomen dat we te veel afhankelijk zijn van de kennis in de hoofden van mensen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4638520). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.