Managed hosting door True

We Fashion kiest met RES voor support

 

Bij We Fashion, een internationaal modebedrijf werd het beheer van het netwerk en de ruim vijfhonderd applicaties steeds problematischer. Er moest een nieuwe, alomvattende oplossing komen die snel, schaalbaar en eenvoudig te beheren was en die het tegelijkertijd voor iedereen mogelijk zou maken om vanaf iedere locatie te werken en toch toegang te hebben tot de juiste applicaties. In RES Workspace Manager van RES Software vond We Fashion die oplossing.

De gebruikers bij We Fashion werkten met fat-clients, waardoor iedere update op de computer van iedere individuele gebruiker uitgevoerd moest worden. De aanmeldtijden waren lang door de grote roaming profiles en er was gebrek aan flexibiliteit, zoals de mogelijkheid om je aan te melden op een andere pc of documenten extern te benaderen. De vele individuele oplossingen om dit op te vangen, maakten de systemen traag en de beheerlast zwaar. 'Eén ding was duidelijk', vertelt Serge Frijn, supervisor infrastructure van We Fashion, 'de werkplek moest naar het datacenter worden verplaatst.'

Een proof of concept moest duidelijk maken welke software het best bij We Fashion paste. De selectieprocedure is samen met implementatiepartner PQR doorlopen, zij ondersteunden We Fashion al met Citrix. 'De diverse producten zijn gedurende een aantal maanden flink aan de tand gevoeld door onze eindgebruikers en systeembeheerders', vertelt Frijn. Helaas bleek tijdens de uitrol dat de in eerste instantie gekozen oplossing niet voldeed. Tijdens de uitrol liep We Fashion tegen diverse problemen aan. Het risico op beperkte support was aanleiding om over te stappen naar RES Workspace Manager. Daarnaast speelde ook mee dat eindgebruikers met RES Workspace Manager de meeste stabiliteit en flexibiliteit hadden.

Migratie in vijf dagen

De overstap naar Res Workspace Manager bleek een goede keuze, getuige de voorspoedig verlopende implementatie die volgde. Tijdens de migratie is de configuratie volledig opnieuw opgebouwd waarbij een gedeelte van de oude gebruikersinstellingen zijn meegenomen. De volledige migratie heeft slechts vijf dagen in beslag genomen. De overgang naar de nieuwe werkplekken verliep gefaseerd per afdeling, voorafgegaan door een workshop en een kick-off om ervoor te zorgen dat de overstap door medewerkers als probleemloos werd ervaren. 

'Mijn systeembeheerders en servicedesk medewerkers zijn allemaal zeer positief over Res Workspace Manager. Het is zeer intuïtief, gebruiksvriendelijk en vooral de ervaringen met de supportdesk zijn prima. Als we vragen hebben krijgen we gelijk een Nederlandse techneut aan de telefoon die zich in ons probleem vastbijt. Ook onze medewerkers merken duidelijke verschillen. Waar ze eerst een kopje koffie konden drinken of een rondje rond het pand konden lopen voordat ze aan de slag konden is de gemiddelde opstarttijd van de computers nu van enkele minuten verlaagd naar 25 seconden. Daarnaast hebben ze de flexibiliteit gekregen om vanaf iedere plek optimaal te kunnen werken. Of dat nu thuis is, in een van onze andere kantoren of in het kader van projecten naast wisselende collega’s', aldus Frijn.

We Fashion ziet in de toekomst een volledige overgang naar cloud-computing. Dat was ten tijde van de migratie nog een brug te ver, maar omdat de werkplekken nu gecentraliseerd zijn, is men hier wel op voorbereid en zal de overgang veel eenvoudiger zijn dan in de oude situatie. Nu de Nederlandse kantoren zijn gemigreerd naar Res Workspace Manager, gaat men aan de slag met het migreren van de kantoren in het buitenland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4918881). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij RES

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.