Managed hosting door True

Robot Pepper herkent nu ook gezichtsmaskers

 

Een robot die gezichtsmaskers herkent. Softbank Robotics Europe, maker van de humanoide robot Pepper, zegt dat het kan. Het bedrijf speelt hiermee in op de wereldwijde coronapandemie.

De nieuwe tool komt voort uit een efficiënte deep learning-oplossing, waarbij geen persoonlijke data worden opgeslagen. Dankzij verschillende camera’s kan Pepper nu gezichten van maximaal vijf mensen tegelijk scannen en controleren of ze een masker dragen. Gedurende de interactie laat Pepper een groen of een rood licht zien. Dit is afhankelijk van of de gescande persoon wel of niet een gezichtsmasker draagt.

Het ai-algoritme dat Pepper gebruikt, is gebaseerd op OpenCV-beeldherkenning en single-shot detector (ssd). Het herkent volgens Softbank zelfs gezichtsmaskers die zijn voorzien van complexe patronen. De robot kan volgens de makers bijvoorbeeld  worden ingezet bij de ingang van een winkel of op een vliegveld.

Pepper detecteert gezichtsmasker

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7027612). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.