Managed hosting door True

Peak-It komt met gsm-reiniger voor zorginstellingen

Mobieltje geldt als groot bacteriebroeinest

 

Omdat de smartphone als een van de grootste bacteriebroeinesten geldt, wil een aantal zorginstellingen vanaf deze week een smartphone-reiniger testen. Het apparaat wordt beschikbaar gesteld door it-detacheerder Peak-It en is het eerste in zijn soort dat werkt op basis van uv-licht en ozon.

Op een gemiddelde smartphone wemelt het van de bacteriën als streptokokken, stafylokokken en de E. colibacterie. Patiënten, bezoekers en zorgmedewerkers hebben dit broeinest van bacteriën elk uur wel even in de hand, ook in het bijzijn van patiënten. Uit onderzoek van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (VVN) blijkt dat een derde van de zorgmedewerkers zijn smartphone zelden tot nooit reinigt en dat hier in de zorg ook geen richtlijnen voor zijn.

Om deze nesten uit te roeien, gaat Peak-It deze week de servicedesks van veertien van zijn zorgklanten voorzien van een smartphone-reiniger. De werking van het apparaat is eenvoudig: deksel eraf, telefoon erin, acht minuten wachten en de telefoon is volledig bacterievrij. Kenmerk van het apparaat is uv-licht, dat de celwanden van bacteriën en virussen binnendringt en beschadigt zodat ziektekiemen sterven. Daarnaast maakt de reiniger gebruik van ozon, dat weer desinfecterende eigenschappen heeft.

Operationeel directeur van Peak-It Richard Stassen laat via een persverklaring weten dat de actie geen commercieel doel behelst. ‘We gaan ze niet verkopen. Het is puur als gebaar richting de zorginstellingen waarmee we samenwerken.’

Over Peak-It

Peak-It, opgericht in 2005, is een grote it-detacheerder met landelijk ruim vierhonderd medewerkers in dienst. Het bedrijf, met de beschikking over drie vestigingen (Naarden, Rijswijk en Eindhoven), kwam in maart van dit jaar in handen van ManpowerGroup en maakt onderdeel uit van Experis-IT.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6478848). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.