Managed hosting door True

Motorola viert negentig-jarig jubileum

 

Ere wie ere toekomt. Vandaag gaan onze felicitaties uit naar Motorola, en wel omdat het bedrijf precies negentig jaar bestaat. Wat op een dag in september 1928 met één product en vijf werknemers begon, groeide uit tot een bedrijf die de technologische industrie wist te transformeren.

Terug naar die dag, 25 september 1928 om precies te zijn.

In de VS richten de broers Paul en Joseph Galvin het bedrijf Galvin Manufacturing Corporation op, nu bekend als Motorola. Hun allereerste product dient om de levensduur van de batterij aan te pakken. Technisch meer precies: een ‘battery eliminator’ aangedreven door een andere elektrische bron dan een batterij, die vervolgens de bron omzet naar een geschikte gelijkspanning die is in te zetten door een tweede apparaat dat weer is ontworpen om door batterijen te worden gevoed. Klinkt bekend? Het probleem waar de broers destijds voor stonden, geldt als uitdaging die vandaag de dag nog steeds van belang is,

Wat volgt, is een onderneming die erin slaagt om hier en daar een piketpaaltje in het technologische landschap te slaan; Motorola (de naam werd in 1947 geïntroduceerd) duwde de hele technologische vooruitgang bij tijd en wijle een bepaalde richting op. Zo introduceerde het in 1943 de eerste draagbare FM two-way-radio ter wereld, die communicatie mogelijk maakte van de eerste maanlanding naar de aarde. De iconische Razr V3 veranderde het ontwerp van de mobiele telefoon en was het eerste apparaat dat ook dienst deed als een modeaccessoire. Of de moto modTM-technologie waardoor je telefoon een boombox, een instantfotoprinter, een gamepad of een 360-gradencamera wordt.

Het nieuwste wapenfeit? De 5G moto modTM, als antwoord op de behoefte aan snelheid.

Motorola deelt zijn reis via https://twitter.com/Moto, met als motto: the best is yet to come.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6464519). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.