Managed hosting door True

Schatbewaarder van Apple zwaait af

 

Schatkist

Apple-werknemer Gary Wipfler is met pensioen, zo meldt Bloomberg. Hij was de man die de schatkist en de creditposten van het Californische computerbedrijf beheerde. Daar zit momenteel bijna tweehonderd miljard dollar in.

Wipfler was de man die verantwoordelijk was voor de cashbalans van Apple, de investeringen en de dividendprogramma’s en inkoop van eigen aandelen. De 62-jarige Amerikaan rapporteerde rechtstreeks aan cfo Luca Maestri. Hij was ook nauw betrokken bij Braeburn Capital, een dochtermaatschappij van Apple uit Reno, Nevada dat alle assets van het bedrijf beheert. Daarnaast was hij mee verantwoordelijk voor de Apple-programma’s rond raciale gelijkheid en betaalbaar wonen. 

Wipfler was een oudgediende van het bedrijf, die al in dienst was voor de beruchte terugkeer van Steve Jobs in 1997, toen het bedrijf op de rand van het faillissement stond. Sinds Tim Cook aan het roer kwam, veranderde zijn job wel. Apple spendeerde veel meer geld aan het inslaan van eigen aandelen en dividenden en hield zich weg van grote, dure overnames. De grootste overname die Apple ooit deed, dateert al van 2014 met de overname van Beats Music voor drie miljard dollar. 

Vorig kwartaal eindigde Apple met 194 miljard dollar in de oorlogskas. Het bedrijf streeft naar een cash-neutrale positie (met evenveel cash als schulden), maar heeft nog een lange weg te gaan, eer het zover is. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7251781). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.