Managed hosting door True

Oude iPhone in nieuwstaat brengt 54.904 dollar op

 

Een originele iPhone 1 van het eerste uur blijkt goud waard. Op de Amerikaanse veilingsite RR Auction bracht een Apple iPhone 1, model A1203 (8GB), in een nog ongeopend, verzegeld doosje 54.904 dollar op.

De veilingmeester had het toestel (Lot #8036) getaxeerd op twintigduizend dollar, maar het is net als met Wilhelmina-postzegels met loshangend haar: het hart van de verzamelaar gaat hier harder van kloppen. Zoiets mag best wat kosten.

De verkoper van de Apple had de telefoon in 2007 aangeschaft. Kort daarna kreeg hij er eentje van zijn werk. Het eerste exemplaar bleef daarom ongeopend en verdween naar de zolder.

De waarde zit voor een deel in de doos. Bij T-shirts van Balr. is dat ook zo. De koper bewaart graag de doos om te laten zien dat ‘ie een echte Balr. heeft. De eerste dozen van Apple tonen een iPhone met twaalf icoontjes. Dit duidt erop dat die iPhone 1 van de vroegste productie komt. Want later in 2007 verschenen doosjes met dertien icoontjes. Toegevoegd was het icoon voor iTunes. De geveilde Apple zat in een AT&T-tas met een folder voor abo-plannen en natuurlijk de activatiecode.

Het is de vraag of de nieuwe trotse eigenaar deze code ooit zal gebruiken. Om waardevernietiging te voorkomen, zal hij (of zij) de Apple in het verzegelde doosje houden. Of zou de eigenaar toch even een blik op het toestel willen slaan, het doosje openen en ermee bellen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7485282). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Maatschappij

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.