Managed hosting door True

KPN brengt ‘koelkast’ terug op mobiele markt

 

‘De koelkast’ was alweer een tijdje verdwenen van de telecommarkt. De bakbeesten van mobiele toestellen werden namelijk steeds kleiner. Maar KPN brengt de koelkast opnieuw 'tot leven'. Het bedrijf produceert simkaarten die gemaakt zijn van gerecyclede koelkasten.

Met die ecosims wil het bedrijf een draai geven aan de ambities om in 2025 nagenoeg circulair te produceren. Het pasje waaruit de simkaart kan worden geklikt, bestaat in de nieuwe vorm uit honderd procent gerecycled plastic.

KPN zegt als eerste in Nederland alle klanten die een nieuwe simkaart krijgen te voorzien van de ecosims. Die nieuwe simkaart, gemaakt van gerecyclede koelkasten, is straks de standaard voor alle nieuwe fysieke simkaarten.

KPN: ‘Wereldwijd worden er jaarlijks 4,5 miljard simkaarten gemaakt.’ Het bedrijf geeft per jaar enkele miljoenen simkaarten uit aan nieuwe en bestaande klanten. ‘Het grootste bestanddeel van de simkaart is plastic. De ecosim vervangt per jaar tonnen plastic en kan later vervolgens ook weer gerecycled worden voor nieuwe doeleinden.’

Duurzaam

KPN geeft toe dat de meest duurzame oplossing een e-sim is, die het ook aanbiedt. ‘Helaas zijn nog niet alle toestellen hierop toegerust en hebben we voor de fysieke simkaart naar een circulaire oplossing gezocht. Met de komst van de ecosim is nu vrijwel alle apparatuur die we leveren gemaakt van gerecycled plastic.’

Het bedrijf ziet dat ruim de helft van de klanten aangeeft dat duurzaamheid een rol speelt in de keuze voor hun telecomprovider.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7300937). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.