Managed hosting door True

World Emoji Day beleeft vierde editie

 

Op 17 juli is het World Emoji Day, een sinds 2014 internationaal ingestelde dag om het gebruik van emoji’s te vieren. Het bestaan van Wereldemojidag zegt veel over de invloed en revolutionaire kracht van smileys en emoji’s.

De smiley, bedacht en vastgelegd door The Smiley Company, vormt al 45 jaar een belangrijk onderdeel van de manier waarop wij een (blij) gevoel delen. Het goedlachse icoontje nam een vlucht toen Nicolas Loufrani, zoon van de maker van de eerste smiley, in 1997 erin slaagde de originele smiley vast te leggen als merknaam.

Klik op de afbeelding (pdf) voor de volledige historie van de emoji

Loufrani, nu ceo van The Smiley Company, ontwikkelde het lachebekje vervolgens door tot maar liefst 3645 emoji’s die zijn vastgelegd in het Smiley-woordenboek. Het boek vormde een nieuwe vorm van beeldtaal en geldt als de basis voor de emoji’s die wij vandaag de dag in onze communicatie gebruiken.

‘Mijn idee voor smiley’s was simpelweg om een nieuwe, universele taal te creëren die tegelijkertijd voor iedereen toegankelijk was. Ongeacht leeftijd, taal, geslacht, ras of religie’, aldus Loufrani.

Dat is niets te veel gezegd: de smiley van Loufrani is een ware evergreen, die meerdere muziekgeneraties, culturen en stromingen heeft beïnvloed. Het is meer dan een icoon, het is een filosofie die ons eraan herinnert hoe krachtig een lach kan zijn.

Nog een weetje: de reden dat 17 juli is gekozen, is omdat de kalender-emoji in iOS (en enkele andere besturingssystemen) deze dag aangeeft.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6411821). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.