Managed hosting door True

Bezoekers Van Gogh Museum via wifi in kaart gebracht

Integrated Works past Cisco virtual beacon-technologie toe

 

wi-fi

Voor de nieuwe tentoonstelling ‘Van Gogh & Japan’ in het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft Integrated Works een wifi-oplossing geïmplementeerd om bezoekersstromen in kaart te brengen. Daarmee kan met behulp van de virtual beacons-technologie van Cisco bepaald worden waar bezoekers zich bevinden.

De data worden tevens gebruikt om de presentatie van de informatie in de interactieve multimediatour voor deze tentoonstelling aan te sturen, zodat bezoekers nog beter hun weg in de tentoonstelling kunnen vinden.

2,26 miljoen bezoekers

Het aantal bezoekers aan het Van Gogh Museum groeit sterk, met in 2017 een recordaantal van 2,26 miljoen bezoekers. Het management wil nu meer en beter inzicht krijgen in de manier waarop bezoekers zich door de tentoonstellingsruimte begeven, zodat ze hen een optimale beleving van de kunst kunnen geven. Op basis van de via de wifi-verbinding gegenereerde gegevens is het mogelijk om de looproute te optimaliseren en de content van de multimediatour verder te verbeteren en personaliseren.

Integrated Works, dat al sinds 2009 de netwerkinfrastructuur van het Van Gogh Museum verzorgt, is in de zomer van 2017 gevraagd om de hiervoor benodigde technische infrastructuur te ontwerpen en aan te leggen. Daarbij wordt gebruikgemaakt van de Android-tablets van het museum, waarmee bezoekers interactieve multimedia-audiotours kunnen beluisteren in elf talen. Door in de tentoonstellingsruimte virtuele beacons te plaatsen, kan worden bepaald waar een bezoeker met een dergelijk device zich bevindt. Deze informatie wordt enerzijds gebruikt om de audiotour aan te sturen en tegelijkertijd worden de locatiedata verzameld voor analyse. Persoonlijke mobiele toestellen van bezoekers - zoals smartphones - worden niet gedetecteerd.

De tentoonstelling ‘Van Gogh & Japan’ is tot en met 24 juni te bezoeken in de Kurokawavleugel van het Van Gogh Museum.

Integrated Works (IW) realiseert cloudoplossingen en netwerkverbindingen. De focus ligt op internet of things, collaboration en bedrijfsnetwerken. Integrated Works maakt voor zijn oplossingen gebruik van Cisco-technologie. Het bedrijf, opgericht in 2016, is gevestigd in Nieuw-Vennep.

Van Gogh & Japan

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6342243). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.