Managed hosting door True

TEDx viert Vrouwendag met ai-tool MissJourney

 

Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag 2023 is de ai-tool MissJourney gelanceerd die alleen beelden van vrouwen genereert. Conferentie-organisator TEDxAmsterdam Women vraagt hiermee aandacht voor op artificiële intelligentie gebaseerde beeld-generatoren die veelal sterk vooringenomen zijn en overwegend mannen laten zien.

Wanneer ai-tools worden gevraagd om honderd beroepen of personages voor te stellen, is het aandeel vrouwen minder dan twintig procent. Of het nu gaat om ceo's, superhelden, artsen of ingenieurs, het zijn bijna altijd mannen die komen bovendrijven.

De bureaugroep Ace maakte voor TEDx de tool MissJourney die ontwikkelaars en creatieve mensen moet inspireren écht inclusieve technologie te bouwen. Helen Pink, co-organiser van TEDxAmsterdam Women, vindt dat datawetenschappers beter moet worden verteld hoe verantwoorde ai eruitziet. ‘Ai-ontwikkelaars moeten technologie fundamenteel inclusief ontwerpen, anders zijn we voortdurend oude stereotypen aan het herhalen,’ zegt ze.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7478841). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.