Managed hosting door True

Keihard trainen voor het NK Serverwerpen

 

Fotocredit: Dutch Cloud Community (DCC).

De tiende editie van het Nederlands Kampioenschap Serverwerpen staat voor de deur. Donderdag 8 september strijden ict’ers tijdens een zomerbarbecue in Nieuwegein om de felbegeerde titel. Wie smijt de server het verst weg? Daar gaan zelfs heuse trainingen aan vooraf.

Bij het NK Serverwerpen gooien de deelnemers een ongeveer vijftien kilo zware 1U-server zo ver mogelijk de baan op. Wie de rackserver, met een hoogte van één rackeenheid, het verst gooit, heeft gewonnen. De wedstrijdservers worden na het evenement gerecycled.

In 2021 werd het NK gewonnen door Oscar Pouwels met een worp van 11,4 meter. Het Nederlands record staat sinds 2018 op naam van Ernie Sophia. Sophia kan dit jaar door vakantie niet aanwezig zijn, maar heeft twee gespierde collega’s getraind om het record te verbreken (zie video). ‘Trek handschoenen aan voor extra grip’, deelt hij als tip aan de ruim dertig deelnemers. 

'Alles eruit gooien'

Het evenement vindt plaats tijdens het Summer BBQ-evenement van de Dutch Cloud Community. Het is één van de hoogtepunten tijdens dat netwerkevenement waar zo'n 250 man op afkomt en wordt georganiseerd door Ynvolve en Digital Realty (voorheen in Nederland actief als Interxion). Geïnteresseerden melden zich hier aan.

Melissa Scholten, communicatie-manager van Digital Realty: 'Corona heeft voor de ict-sector niet tot veel stilstand geleid. Door de versnelde digitale transformatie bij bedrijven en organisaties hebben veel collega’s het juist drukker dan ooit. Met het vele thuiswerken, kijken we ernaar uit om weer samen te komen, actief te zijn en lekker alles eruit te gooien.'

keihard trainen voor het NK Serverwerpen 2022

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7406251). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.