Managed hosting door True

Mercedes maakt betaalmiddel van automobiel

 

Vanaf het voorjaar van 2022 kunnen Mercedes-Benz-chauffeurs in Europa met hun vingerafdruk betalen voor producten en diensten in de auto. Achter het project zit technologie van betaaloperator Visa.

Het partnership van Visa met Daimler maakt dus directe betalingen vanuit de auto mogelijk. Dit betekent dat het invoeren van wachtwoorden of het moeten vertrouwen op mobiele apparaten voor betalingsauthenticatie tot het verleden behoren. Het voertuig wordt een biometrisch betaalapparaat, met Visa’s authenticatietechnologie.

Het VK en Duitsland worden de eerste markten waar de nieuwe technologie wordt ingevoerd, waarna andere Europese landen volgen. Aankopen zijn rechtstreeks via het multimediasysteem in de wagen af te handelen. Het gaat dan bijvoorbeeld over kaartupdates voor de gps of nieuwe softwarefuncties die worden ontsloten, maar ook bijvoorbeeld tankbeurten of parkings. 

Mercedes schat dat het aantal ‘connected cars’ in de volgende twee jaar zal aangroeien tot 352 miljoen wereldwijd. Het totale volume aan betalingen in de auto zal in die periode stijgen naar liefst 86 miljard dollar, zegt het autobedrijf. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7271585). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet of things

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.