Managed hosting door True

5G in 't vliegtuig? Van de Europese Commissie mag het

 

Binnenkort is het mogelijk en toegestaan om je 5G-smartphone te gebruiken in een vliegtuig. De Europese Commissie heeft de spectrumregels voor mobiele communicatie in vliegtuigen aangepast en bepaalde frequenties gealloceerd voor zogeheten in-flight 5G-technologie.

De Europese Commissie reserveert al sinds 2008 bepaalde frequenties voor mobiele communicatie in vliegtuigen. Vliegmaatschappijen kunnen deze naar eigen wens aan passagiers aanbieden om te sms'en, bellen en internetten, zolang de vlucht zich in het luchtruim van de EU bevindt.

De regels die hierbij gelden, worden nu geactualiseerd. Hierdoor staat de Commissie vliegmaatschappijen toe om in de cabine een zogeheten picocell te installeren waarmee 5G-verbindingen mogelijk zijn. Inzittenden kunnen hun smartphone verbinden met de picocell, die het signaal via een satelliet doorgeeft aan het mobiele netwerk op de grond.

Als op straat

"De sky is niet langer the limit"

In theorie zou de gebruiker exact dezelfde ervaring moeten hebben als op straat. Maatschappijen worden niet verplicht om 5G aan te bieden. Er is wat voor te zeggen om het gebruik van mobiele telefoons tijdens een vlucht te beperken. Een luid bellend persoon wil niemand in de stoel naast zich.

Er is de Europese Commissie veel aan gelegen om het gebruik van 5G te stimuleren. '5G maakt innovatieve diensten voor mensen en groeikansen voor Europese bedrijven mogelijk', meldt eurocommissaris Thierry Breton (interne markt). 'De sky is niet langer the limit, als het gaat om de mogelijkheden die supersnelle connectiviteit met hoge capaciteit biedt.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7439736). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.