Managed hosting door True

Incentro koopt windmolen en is plots CO2-neutraal

 

Windmolen van Incentro in Hindeloopen.

Het Utrechtse ict-bedrijf Incentro heeft zijn dienstverlening drie jaar eerder dan gepland CO2-neutraal gemaakt. De truc was om een windmolen aan te schaffen. De Climate Neutral Group berekende dat de energiebehoefte van Incentro veel lager is dan de opbrengst van de molen.

Volgens de onderzoekers bedroeg de totale energiebehoefte van het Utrechtse bedrijf in 2021 1,3 GWh, terwijl de windmolen jaarlijks ongeveer 2,2 GWh produceert. Daarmee zou de molen het verbruik van de bedrijfsactiviteiten ruimschoots compenseren. CO2-neutraliteit had het bedrijf zich ten doel gesteld voor 2025.

Het idee achter de aankoop van de windmolen in Hindeloopen is om de CO2-voetafdruk te compenseren met groene energie. Daarbovenop probeert de ict-dienstverlener alle activiteiten te verduurzamen. Zo wil het bedrijf werken vanuit klimaatneutrale bedrijfspanden, samenwerken met 'groene' partners en het leasewagenpark elektrisch maken.

Megastap

"We compenseren in één klap voor onze kantoren en auto’s "

'Toen het idee werd geopperd om een windmolen te kopen, besloten we om dit ‘gewoon’ te doen', meldt Incentro-baas Stef Lagomatis. 'Bovendien zetten we met de windmolen een megastap naar onze doelstelling en compenseren we in één klap voor al onze kantoren en auto’s.'

Bij Incentro werken ruim 450 mensen. Dat doen ze vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland, Spanje en Kenia. Onder de klanten bevinden zich gemeente Rotterdam, bloedbank Sanquin, Siemens, Coop Supermarkten en Zoover. Bij veel opdrachten gebruikt Incentro het low-code-platform van Mendix.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7409613). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.