Managed hosting door True

Titulaers robots treden op in Utrechts museum

 

Hij was zo mogelijk de eerste die de robot aan het Nederlandse publiek voorstelde. Kei-ch-aaf dus dat een deel van de collectie robots van Chriet Titulaer vanaf 21 september is te zien in Museum Speelklok.

De verzameling wordt door de familie van de vorig jaar overleden wetenschapper en tv-presentator Titulaer in bruikleen gegeven aan het museum voor de tentoonstelling Robots Love Music, gepland vanaf 21 september tot 3 maart 2019. De internationale exhibitie, tijdens welke op meerdere plekken in Utrecht robot-evenementen plaatsvinden, staat in het teken van eeuwenoude en gloednieuwe, muzikale robots.

Ook Titulaer had een zwak voor muzikale robots en liet ze geregeld opdraven in zijn tv-programma’s ‘Hoe is het mogelijk’ en ‘Wondere Wereld’. Tijdens zijn leven verzamelde hij circa vierhonderd robots; een deel van zijn collectie (meer dan 250) zal nu te zien zijn in het ‘vrolijkste museum van Nederland’.

Onder meer de Franse Double Tino, de hypermoderne robot Shimon en de indrukwekkende manshoge 18e-eeuwse Klarinetspeler maken hun opwachting. Ook te bewonderen de Franse automaat Hugo, bekend van de gelijknamige film, als filmische schakel tussen mens en machine.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6442276). © Jaarbeurs IT Media.

7,7

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.