Managed hosting door True

1 april: Kostbare inkt, humortest en hybrid hero

 

De nieuwe verzendverpakking voor originele cartridges via het waardetransport (links) versus de verzendverpakking huismerkcartridges via reguliere verzending (rechts), aldus Alleeninkt.nl.

Ook in de mailbox van Computable doken weer een aantal 1-aprilgrappen op. De beste was die van Alleeninkt.nl, die dure originele printerinktpatronen voortaan met een waardetransportbedrijf ging vervoeren. Verder was er een humortest van HelloFlex en introduceerde KPMG de 'hybrid hero', de collega die de moeizame terugkeer op kantoor in goede banen moet leiden.

We waren er bijna ingestonken: cartridge- en tonerleverancier Alleeninkt.nl meldde in een persbericht dat de originele printinkt van fabrikanten te duur was geworden voor regulier transport. Door de huidige inflatie en naweeën van de coronapandemie schoten de prijzen van originele inkt door het dak en wilden pakketdiensten de patronen alleen nog aangetekend versturen.

Hoewel Alleeninkt.nl fors inzet op de eigen competitief geprijsde huismerk-inktcartrigdes en -toners wil het bedrijf klanten blijven helpen die toch, 'tegen beter weten in' dure, originele inkt bestellen. Daarvoor zou het in zee gaan met een waardetransporteur en was het bedrijf op zoek naar chauffeurs. Om het verhaal helemaal af te maken, staat er inderdaad een vacature op de website van Alleeninkt.nl.  

Alleen, dat er ook sprake zou zijn van gepantserd transport om de 'peperdure originele printerinkt' te bezorgen, zorgde toch voor wat argwaan. En inderdaad bevestigt het bedrijf: 1 april!

Humor op de werkvloer

"De ict-sector eindigde in de middenmoot: niet aannemelijk"

Softwarebedrijf HelloFlex stuurde een persbericht uit waarin het deed voorkomen alsof het een diepgravend onderzoek over de humor op de werkvloer had laten uitvoeren. Daaruit zou blijken dat recruiters vergeleken met andere beroepsgroepen over relatief weinig humor beschikken, met de overheid als goede tweede.

Dat klinkt aannemelijk. Maar bij het zien van het gepubliceerde staatje van deze 'Humor-Index' voelden wij toch nattigheid. Dat de ict-sector als goede middenmotor eindigde in dit onderzoek komt niet al te geloofwaardig over. Daarom: 1 april! Maar wie het toch vertrouwt, kan altijd nog de humortest doen.

Hybrid hero

Nu werken op kantoor weer kan, introduceerde KPMG vandaag de hybrid hero-functie; de helpende collega die ontzorgt en alles op kantoor doet wat gemist wordt van thuis. De verbindende medewerker die spontaan een praatje met je maakt, je werkplek voorziet van die leuke plant of gemiste foto, je even een knuffel geeft, je huisdier speelt, masseert of de koffie voor je maakt die je thuis ook altijd drinkt. En de flexibiliteit om thuis even gauw een wasje te draaien of een ander klusje tussendoor te doen, is ook een groot gemis.

Dit zou allemaal blijken uit een 'recent medewerkerstevredenheidsonderzoek'. Reden voor adviesconcern KPMG om de overgang van thuiswerken naar kantoor gemakkelijker te maken en de hybrid hero in het leven te roepen. 'Deze collega zorgt ervoor dat de kloof tussen thuiswerken en op kantoor zo klein mogelijk blijft. Het is een huisgenoot en (sparring)partner tegelijk', vertelt Stephanie Hottenhuis, ceo van KPMG in een video. Wij hebben ernstige vermoedens dat de hybrid hero een spookwerknemer is: 1 april!

  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7337916). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.