Managed hosting door True

E-Oranje krijgt game-ruimte op KNVB-campus

 

E-Oranje, het officiële e-sports-voetbalteam van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) beschikt over een hypermoderne game-kamer op de KNVB-campus in Zeist. Daarmee is de KNVB de eerste voetbalbond in Europa die de nationale e-ploeg huisvest op de plek waar ook de ‘fysieke’ nationale elftallen trainen. De door KPN ingerichte ruimte staat namelijk op het terrein waar ook het Oranje van Louis van Gaal, de Oranjeleeuwinnen en de jeugdselecties trainen.

"Dit is echt de allerziekste e-room die ik ooit heb gezien. "

De ruimte beschikt over een 500 mbit (up en down) glasvezelaansluiting die speciaal voor het complex van de e-sporters is gegraven. In de ruimte staat een zeven meter breed 2,8 mm pixel pitch ledscherm voor wedstrijdanalyses. In het midden van de zogenoemde e-room staat een bureau met zes Playstation-spelcomputers met ieder een speciaal beeldscherm voor videospellen, consoles en game-stoelen.

In een video-rondleiding laat e-bondscoach en meervoudig wereldkampioen FIFA, Koen Weijland, de ruimte zien. 'Dit is echt de allerziekste e-room die ik ooit heb gezien.', zegt hij over de faciliteiten zoals de internetverbinding, de schermen en de opbouw van de ruimte. Hij vertelt dat de nieuwste streaming- en regiemogelijkheden zogenoemde lags (vertragingen door haperende verbinding) moeten voorkomen. Zo kunnen de fans thuis volop meegaan in het spel. In een aparte regieruimte kan de bondcoach zijn spelers aanwijzingen geven en de wedstrijd van commentaar voorzien.

De ruimte is maandag 15 november officieel geopend door KPN en de KNVB. De e-spelers trainden en speelden eerder in een provisorisch kantoor in het trainingsgebouw op de campus. Nu beschikken ze over een hypermoderne ruimte die aan de laatste technische standaarden voldoet en waarvan ook de lichtinval en akoestiek is aangepast.

E-sports

Officiële e-sports e-wedstrijden van de FIFA worden meestal één-tegen-één gespeeld. De bond experimenteert ook met twee-tegen-twee spelers. Maandag speelde Nederland e-vriendschappelijk tegen Noorwegen. De wedstrijd over zes partijen eindigde in 3-3.

Commercieel directeur van de KNVB Jean-Paul Decossaux ziet dat de ontwikkelingen in e-sports en gaming elkaar in snel tempo opvolgen. ‘Het is dan ook niet meer dan logisch dat we de KPN e-room lanceren voor onze e-Internationals.’

Volgens de KNVB past de faciliteit bij het topsportniveau dat de bond ook voor haar e-sporters wil nastreven. In oktober 2020 is de KNVB gestart met e-Voetbal. Met dat nieuwe aanbod van digitaal voetbal wil de voetbalbond de beleving van de voetbalfans vergroten en een zo groot mogelijk aantal fysieke voetbalfans en e-voetballers bereiken en verbinden.

Volgend jaar neemt e-Oranje vanaf die plek deel aan het officiële FIFA-wereldkampioenschap e-voetbal 2022. In tegenstelling tot het fysieke Oranje dat het vanavond opneemt tegen Noorwegen, zijn de e-sporters al voor dat eindtoernooi geplaatst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7274382). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.