Managed hosting door True

Amazon als handlezeres

 

Amazon blijkt onvermoede kwaliteiten te hebben als handlezeres. De techniek hiervoor wordt niet gebruikt om je toekomst te voorspellen, maar dient ter identificatie van concertbezoekers. Door met je handpalm langs een scanner te bewegen ziet een (concert)organisator of je een ticket bezit.

Het Red Rocks Amphitheater in Denver (Colorado) gaat als eerste hiervoor met Amazon in zee. De komende maanden wordt het identificatiesysteem uitgerold naar andere concertzalen. Amazon heeft deze techniek, genaamd Amazon One, oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in zijn winkels. Klanten kunnen daar met één vegende beweging hun boodschappen afrekenen. 

Amazon heeft nu een contract afgesloten met een grote concertorganisator die Amazon One koppelt aan haar site voor ticketing. Gebruikers hoeven zich maar één keer te registreren waarna de concertzaal hen telkens opnieuw herkent. 

Voor concertgangers met Amazon One komen er aparte entrees. Die zullen naar verwachting sneller werken dan ingangen waar qr-codes van tickets worden gescand. Codes op telefoons willen nog wel eens slecht zichtbaar zijn. Bovendien kan het bestand met de ticket wegvallen. Ook de accu kan leeg raken. Soms raakt ook het netwerk overbelast, zoals onlangs tijdens de F1-trainingsdag op Zandvoort. 

Vanuit oogpunt van privacy is biometrische identificatie echter een punt van discussie. Amazon stelt dat de beelden van handpalmen in een extra beveiligd deel van zijn cloud worden opgeslagen. Voor gebruik van het systeem is geen Amazon-account nodig.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7244837). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.