Managed hosting door True

JetBrains opent een 'Evoluon' in Amsterdam

 

Robot Pepper in het JetBrains Techlab in Amsterdam

JetBrains, de Tsjechische leverancier van tools voor softwareontwikkelaars, heeft aan de Amsterdamse Plantage Middenlaan een educatieve ict-demoruimte geopend. Dit JetBrains Techlab laat bezoekers van alle leeftijden ervaren hoe technologie - robotica, kunstmatige intelligentie, 3d-printing, augmented en virtual reality (ar en vr) - de samenleving kan veranderen.

In het vierhonderd vierkante meter grote JetBrains Techlab ervaren bezoekers van jong tot oud op een persoonlijke, speelse manier de nieuwste technologieën. Zo kun je er werken en dansen met diverse soorten robots, als een vogel vliegen over wereldsteden en andere ervaringen opdoen met ar- en vr-oplossingen. Regelmatig worden exposities en installaties ververst.

Rode draad in de educatieve demoruimte is de ontmoeting van mens en technologie en hoe de wereld daardoor te verbeteren valt. Het doet denken aan de opzet van het beroemde Evoluon in Eindhoven. Het gebouw, in 1966 geopend, was een tijdlang (tot 1989) een icoon van technologische vooruitgang. Bezoekers konden op een tentoonstelling zien én voelen met welke innovatieve producten Philips bezig was.

Of aan het Huis van de Toekomst van (tv-)wetenschapper Chriet Titulaer in het Autotron in Rosmalen. Dat trok medio jaren '80 met zijn toen futuristische domotica-toepassingen duizenden bezoekers.

Passie voor tech

Spelende robots, hier NAO, moeten kinderen enthousiasmeren voor techniek.

JetBrains stelt altijd belangstelling te hebben gehad voor de toekomst van technologie. Het bedrijf koppelt daar het belang van opleidingen aan, omdat daar vaak de basis ligt voor innovatieve engineering. Het bedrijf heeft dan ook een aantal educatieve projecten opgezet, zoals de JetBrains Academy en JetBrains Research dat via partnerschappen met universiteiten gratis educatieve licenties biedt aan studenten en docenten. Via het Techlab in Amsterdam hoopt het softwarebedrijf bij jonge kinderen al een zaadje te kweken voor passie voor technologie.

JetBrains houdt zijn hoofdkantoor in Praag. Belangrijk r&d-werk vindt plaats in Moskou, Novosibirsk en Sint-Petersburg alsook in Amsterdam. Bij het bedrijf werken wereldwijd zo'n 1500 man. Naast tools voor softwareontwikkelaars is JetBrains het bedrijf achter Kotlin, de moderne programmeertaal die Google gebruikte voor Android.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7199846). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.