Managed hosting door True

Betere Google Docs voor slechtzienden

 

Google Docs, het alternatief voor Microsoft Office, maakt het mensen met een visuele beperking makkelijker. De grootste verandering is een nieuwe sneltoets om direct brailleondersteuning in documenten, spreadsheets en presentaties om te schakelen. Dit meldt Engadget.

Naast een sneltoets (Ctrl + Alt + H op Windows en CMD + Option + H op Mac) zijn ook de snelkoppelingen voor navigatie bijgewerkt. De gebruiker kan nu horen waar de cursor is terechtgekomen. Ook opmerkingen en suggesties die daarmee verband houden, zijn te beluisteren. Bovendien zijn de ervaring en 'betrouwbaarheid' verbeterd van het doorzoeken van lange documenten. Eveneens geoptimaliseerd zijn het navigeren en selecteren van inhoud in tabellen. Een andere wijziging is dat afbeeldingen, spelfouten en grammaticale fouten 'rechtstreeks door ondersteunende technologie' worden verwoord, zoals vernieuwbare braille-leesregels.

Google Documenten, Presentaties en Tekeningen ondersteunen al enkele jaren braille-leesregels. In januari 2018 werden sheets gevoegd. Eveneens worden ondersteund schermvergroters voor slides en tekeningen. De gratis productiviteit-suite ondersteunt populaire scherm-leestools zoals ChromeVox, een Chrome-extensie die vooraf is geïnstalleerd op Chromebooks, NVDA (NonVisual Desktop Access) en JAWS (Job Access with Speech) op Windows, en Apple's eigen VoiceOver-software op Mac. Braille-apparaten werken ook met de speciale Google Documenten- en Presentatie-apps voor Android, iPhone en iPad.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7049993). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.