Managed hosting door True

Tesla knalt op verdwaalde robot tijdens CES 2019

 

Megafoon

Een Tesla in zelfrijdende modus die een verdwaalde robot aanrijdt. Zoiets kan natuurlijk alleen maar in Amerika gebeuren. Daar knalde een Tesla Model S die in zelfrijdende modus door Las Vegas reed op een overstekende robot. Dat meldt de maker van die robot, het van oorsprong Russische bedrijf Promobot dat ook een vestiging heeft in de Amerikaanse stad Philadelphia.

Van de aanrijding staan video’s online (zie onder). Volgens de robotbouwer is tijdens het transport van meerdere robots naar de beurshallen van de CES (Consumer Electronic Show) in Las Vegas, één van die robots de weg kwijtgeraakt en de straat opgereden. Daar kwam deze in botsing met de Tesla.

De bestuurder van de Tesla verklaart aan het robotbedrijf dat de auto in volledig zelfrijdende modus reed op een relatief rustig stuk weg, waar hij geen voetgangers verwachtte, laat staan een overstekende robot. Door de botsing is de robot omgevallen en beschadigd geraakt. De robotbouwer onderzoekt wat er mis ging en waardoor de robot ineens de weg op reed.

Mogelijk gaat het om een publiciteitsstunt. In 2016 was het bedrijf namelijk betrokken bij een mogelijke hoax met een op hol geslagen robot die voor een verkeersopstopping zorgde

Tesla rijdt robot aan

Donker

Mocht het wel gaan om een ongeluk dan valt ons op dat het tijdens de aanrijding donker is. Lichtval, of het gebrek daaraan, is bij eerdere ongelukken met zelfrijdende auto’s vaker een probleem. In mei 2018 reed een Volvo van Uber in zelfrijdende modus een voetganger dood die in het donker met een fiets in de hand overstak.

In mei 2016 kwam een bestuurder om door een ongeluk met de autopiloot van zijn Tesla Model S. Voor zover bekend gaat het om het eerste fatale ongeluk als gevolg van het gebruik van de autopiloot-functie van een auto. Volgens Tesla had dat ongeluk mogelijk te maken met fel zonlicht waardoor een witte aanhanger van een vrachtwagen die dwars op de weg stond niet werd opgemerkt door de autopiloot.

Politie schiet aangereden robot te hulp

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6544370). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.