Managed hosting door True

De helpende hand van robots

CeBIT 2018

 

Van het doembeeld dat robots in de toekomst de macht overnemen, was op de techbeurs CeBIT 2018 in Hannover nog niet veel te merken. Integendeel. We zagen louter demonstraties van zeer behulpzame robots. Maar ook van robots die ons van onze geneugten voorzien.

Klapstuk van deze demonstraties was ‘Compressorhead’, een Duitse metalband die volledig bestaat uit robots. Compleet met een headbangende gitarist en vervaarlijk kijkende drummer speelde Compressorhead onder grote belangstelling beroemde rocknummers.

Volgens een prognose van de internationale federatie van Robotics zijn er in 2020 meer dan drie miljoen robots wereldwijd actief. Vooral nog in de industrie.

Maar op CeBIT 2018 was vorige week te zien hoe de robots in de toekomst samenwerken met mensen. De Armar-6 bijvoorbeeld uit Karlsruhe steekt de klussende man de helpende hand toe. Toegegeven, de klussende man moet wel enig geduld kunnen opbrengen, maar dat kan in de toekomst natuurlijk anders. Armar-6 is een zelflerende robot die leert te zien wanneer de mens hulp nodig heeft.

Huisvriend

En ook de ontwikkeling van Pepper gaat door. Hij is steeds beter in staat om te reageren op menselijke emoties, en dat maakt Pepper echt toch tot een mogelijke huisvriend van de toekomst.

En over huisvriend gesproken. Sexrobotten zijn steeds meer een onderwerp van discussie. Wel of niet wenselijk? Wel of niet ethisch verantwoord? Wat als een robot onwenselijke vormen aanneemt, bijvoorbeeld van een kind? Tijdens het onderdeel CeBIT d!Talk werd er flink over gesproken.

In onderstaand filmpje zien we Compressorhead, Armar-6 en een Chinese Delivery-robot in actie.

Robots in beeld op CeBIT 2018

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6385447). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.