Managed hosting door True

Robby the Robot brengt 4,5 miljoen dollar op

 

Robby the Robot (foto: s_bukley / Shutterstock.com)

Op een veiling in New York is de vermaarde Robby the Robot onder de hamer gevallen. Voor 4,5 miljoen dollar verwisseld deze film-rekwisiet uit 1956 van eigenaar. Het is daarmee de duurste rekwisiet ooit en laat de jurk van Marilyn Monroe en de batmobiel (beide 3,8 miljoen dollar waard) ruim achter zich.

Robbie the Robot maakte zijn opwachting in de film Forbidden Planet waarin hij de mechanische assistent van de mysterieuze dr. Morbius is. Om de kosten van productie van de robot (honderdduizend dollar) terug te verdienen werd hij ook gebruikt in afleveringen van de Amerikaanse series The Twilight Zone en Mork and Mindy.

De oorspronkelijke eigenaar van de robot is verrast door de hoge opbrengst van de film-rekwisiet, maar staat achter de verkoop van zijn protegé. 'Het is tijd voor Robbie om door een ander ten toon gesteld en 'verzorgd' te worden', zegt hij. Wie de 4,5 miljoen voor Robbie op tafel legt is niet bekend gemaakt.

Robby was zijn tijd ver vooruit en vormde de basis voor robots als C-3PO en R2D2, die furore maakten in de Star Wars-films van George Lucas.

Robbie de Robot in Forbidden Planet

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6252162). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.