Managed hosting door True

Splunk en Amazon: Oracle-cto Ellison vertelt onzin

Bedrijven reageren op uitspraken Oracle-oprichter tijdens Oracle Open World

 

Larry Ellison

In zijn twee toespraken tijdens Oracle Open World haalt Oracle-cto en oprichter Larry Ellison hard uit naar twee Amerikaanse concurrenten: Splunk en Amazon. Beide bedrijven stellen dat de cto ongefundeerde beweringen doet en de ondernemingen onnodig in diskrediet brengt.

Dataspecialist Splunk spreekt over een ‘ongefundeerde klap in het gezicht van Splunk’. ‘Ellison maakt in zijn toespraak ongegronde, feitelijke onjuiste vergelijkingen met Splunk, inclusief de belachelijke claim dat Splunk ‘data in verschillende leverancierssilo’s beheert’. Het bedrijf stelt verder dat het competitie omarmt, maar dat onjuistheden gecorrigeerd moeten worden. Dit doet het bedrijf in een blog van ceo Doug Merritt.

In het blog stelt hij dat Splunk weliswaar data in verschillende silo’s bewaart, maar deze verenigt en structureert ten behoeve van data-analyse(s). Ook weerlegt hij de claim van de Oracle-oprichter dat er data scientists nodig zijn om een en ander te duiden en de stelling dat Splunk enkel onregelmatigheden detecteert en niet oplost.

Amazon

Ook Amazon reageert in diverse Amerikaanse media op de volgens het bedrijf ongegronde claims van de Oracle-oprichter. Een woordvoerder vertelt aan onder meer Business Insider dat de vergelijking van de nieuwe Oracle-database 18c met Amazon’s Redshift kant nog wal raakt. ‘Ellison vertelt geen feiten en claimt zaken die niet kloppen.' Zo is de database van Amazon volgens een woordvoerder wel degelijk elastisch. Hiermee wordt bedoeld dat de database zichzelf aanpast aan de hoeveelheid capaciteit die nodig is voor het uitvoeren van een bepaalde zoekopdracht.

Oracle Open World

Van zondag 1 tot en met donderdag 5 oktober vindt in San Francisco Oracle Open World 2017 plaats. Het event wordt bezocht door ruim zestigduizend ict’ers, it-bedrijven, partners, journalisten en analisten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6217564). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.