Managed hosting door True

Datacenter maakt plaats voor pand met hardloopdak

 

Begin van de sloop van het datacenter aan de Coltbaan in Nieuwegein (foto: Rik Sanders)

De sloopkogel is door het datacenter aan de Coltbaan 2 in Nieuwegein gegaan. Er voor in de plaats komen 136 appartementen. Uniek aan het plan is de hardloopbaan op het dak van het gebouw.

Het datacenter in Nieuwegein werd begin jaren negentig door de Sociale Verzekeringsbank in gebruik genomen en later HP. Die gebruikte de locatie als zijn Nederlandse uitwijkcentrum tot een verhuizing in 2011 naar Gouda. Daarna heeft HP Labs er nog een tijdje ingezeten en kwam er ook plek vrij voor andere bedrijven die computercapaciteit nodig hadden.

Een paar jaar terug kwam het in handen van een investeerder die een strategische partner zocht om van het pand een 'state of the art'-datacenter te maken. Die zoektocht lukte niet waarna de locatie werd verkocht aan Planvastgoed. Dit vastgoedbedrijf zet er een wooncomplex neer met 136 appartementen (groot aantal sociale en middenhuur). De naam Central Parc heeft het te danken aan de 160 meter lange hardloopbaan op het dak in combinatie met een grote gemeenschappelijke binnentuin.

Het datacenter aan de Coltbaan op het bedrijventerrein Plettenburg-West was een opvallend gekleurd, massief ogend gebouw op palen in een vijver. Het was een van de weinige datacenters boven NAP in Nederland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7358195). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.