Managed hosting door True

Microsoft-technici overnachtten in datacenters

 

Werknemers van Microsoft sliepen tijdens de lockdown-fase van de Covid-19 pandemie in datacenters. Uit vrees niet meer van en naar hun werk te kunnen reizen, besloten ze in die periode ‘tussen de servers’ door te brengen.

Kristen Roby Dimlow, topman bij Microsoft, verklaarde dat tegenover de zakelijke nieuwszender CNBC. Microsoft liet het grootste deel van zijn personeel thuis werken, maar sommige functies waren daarvan uitgezonderd. De datacenters, waar servers voor online-diensten als Microsoft Teams staan en de publieke-cloudinfrastructuur, moesten koste wat het kost in de lucht blijven.

Volgens CNBC zijn datacenters geen ideale plekken om te slapen. Het kan er fris zijn vanwege de koelsystemen die voorkomen dat servers oververhit raken. Op andere plekken kan het juist behoorlijk warm worden.

Overigens is Microsoft afgelopen maart begonnen de hoofdvestigingen in Redmond weer te openen. Veel kenniswerkers kunnen dan nog niet gedeeltelijk vanuit huis blijven werken. Het hybride werken die af en toe de aanwezigheid op kantoor vereist, is sterk in opmars.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7197605). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!