Managed hosting door True

Koning laat zich bijpraten over datacenters

 

Koning Willem-Alexander in het NTT-datacenter. Links: Stijn Grove (DDS), rechts Pieter Duijves (NTT)

Koning Willem-Alexander bracht vandaag een werkbezoek aan het datacenter van NTT in Rozenburg. Hij kreeg een rondleiding door de in april van dit jaar geopende hyperscale-locatie en nam deel aan drie rondetafelgesprekken met vertegenwoordigers van de sector, energiebedrijven, de overheid en de klantenkring van de ‘Amsterdam Digital Gateway’.

Het werkbezoek was georganiseerd door Stijn Grove, algemeen directeur van de Dutch Data Center Association, en gehost door Pieter Duijves, algemeen directeur Nederland van NTT Global Data Centers.

De drie rondetafelgesprekken gingen onder andere over het belang van Nederland als 'digitale Europoort' voor de rest van de wereld, het dreigende energietekort, het belang van een nauwere samenwerking tussen de datacentersector, het energiewezen en de overheid, en het verduurzamen van datacenters.

Ook vertelden klanten als ING, Leaseweb en Booking.com over de aantrekkingskracht op buitenlands personeel én bedrijven van de uitstekende technische infrastructuur van de regio Amsterdam. Maar dat daarbij zaken als goed onderwijs, aantrekkelijk fiscaal innovatiebeleid, voldoende woningen en een vrije open sfeer niet uit het oog moeten worden verloren. Anders kan de positie van Nederland als datacenterhub, die de afgelopen vijfentwintig jaar is opgebouwd, onder druk komen te staan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6828012). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.