Managed hosting door True

It-ondernemer Stijn Koster schiet Roda JC te hulp

 

goal

Stijn Koster, oprichter van de I3d.net, heeft met lokale ondernemers uit Kerkrade en omstreken een garantstelling van 900.000 euro geregeld voor de plaatselijke voetbalclub Roda JC. Ook lopen er overnamegesprekken met de huidige grootaandeelhouder.

Door deze garantstelling ontsnapt Roda JC aan nieuwe sancties van de licentiecommissie van de KNVB, meldt de Limburgse omroep L1. De noodlijdende Limburgse profclub zoekt dringend nieuwe geldschieters omdat de huidige eigenaar, grootaandeelhouder Frits Schrouff, de financiering stopt. Volgens L1 willen de lokale ondernemers, onder wie ict'er Stijn Koster, Schrouffs pakket van tachtig procent van de aandelen overnemen.

De zoektocht naar een nieuwe eigenaar of eigenaars is een ware soap geworden met overal opduikende en afhakende kandidaten. Symbolisch is de Russische ondernemer Aleksej Korotajev die een paar jaar geleden de boel mogelijk zou overnemen. Hij begon met 20 procent van de aandelen, maar mag al een tijdlang Dubai niet verlaten in afwachting van een rechtszaak en kan niet bij zijn geld.

Koster verkocht zijn hostingbedrijf I3d.net eind vorig jaar aan de Franse game-ontwikkelaar en -uitgever Ubisoft. Naast I3d.net maakte de Rotterdamse dochteronderneming datacenteraanbieder Smartdc deel uit van de deal. I3d.net is gespecialiseerd in hostingdiensten voor de gamingindustrie. Smartdc heeft datacenters in Rotterdam en Heerlen.

Voetbal

Koster is niet de eerste ict-ondernemer die zich als investeerder meldt bij een profvoetbalclub. Illustere voorgangers zijn Gerard Sanderink (De Graafschap, FC Groningen), George Banken (Sparta) en Marcel Boekhoorn ('de suikeroom van N.E.C.'). Daarnaast duiken ict-bedrijven regelmatig als hoofd- dan wel shirt- of mouwsponsor op, of als naamgever van een heel stadion (Kyocera-stadion van ADO Den Haag, Afas-stadion van AZ).

Het leidt niet altijd tot een succesvolle samenwerking. Zo bemoeide Sanderink zich met de voetbaltechnische zaken bij de Graafschap. De betaald voetbalorganisatie uit Doetinchem verbrak daarop het sponsorcontract met Centric.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6825875). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Datacenters

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.