Managed hosting door True

Merknaam en spiegelwoord Ymor verdwijnt van markt

 

Na een kleine twintig jaar een positie te hebben opgebouwd als specialist op het gebied van application performance management (apm) verdwijnt Ymor van de markt. De merknaam gaat op in Sentia, anderhalf jaar nadat deze ict-dienstverlener de apm-software-expert overnam.

Ymor startte in 2003 met het aanbieden van trainingen op het gebied van geautomatiseerde testtooling van HP/Mercury. Oprichter Martin van den Berge vernoemde het bedrijf naar zijn vrouw Romy, maar dan als spiegelwoord. Het bedrijf groeide na de overname van branchegenoot Clientsoft in 2009 uit tot specialist op het gebied van apm-oplossingen voor ketenmonitoring met een eigen software-product.

Met Main Capital aan boord kon Ymor in 2017 de Deense apm-specialist Avenida overnemen. Van den Berge deed begin 2018 een stap terug als bestuurder, maar bleef aan als minderheidsaandeelhouder en adviseur.

Naamsbekendheid

In september 2019 werd bekend dat Sentia Nederland zijn oog had laten vallen op het Utrechtse Ymor. De hosting- en clouddienstverlener uit Nieuwegein wilde met de overname zijn apm-praktijk versterken. Anderhalf jaar later laat Sentia weten dat de apm-expertise van Ymor volledig is geïntegreerd in het dienstenaanbod, waardoor het niet langer noodzakelijk is de merknaam te behouden.  

Rick van Schaik, algemeen directeur Sentia Nederland: 'Bij de overname van Ymor eind 2019, hebben we bewust gekozen om de merknaam Ymor tijdelijk te behouden. Ymor had een goede naamsbekendheid opgebouwd en beschikte over langdurige klantrelaties die we goed wilden laten landen. Nu de portfolio’s en backoffices goed geïntegreerd zijn, zijn we ervan overtuigd dat wij ook onder de naam Sentia als sterke apm-speler bekend blijven staan.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7145142). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.