Managed hosting door True

KnowBe4 maakt videoserie over social engineering

 

Aanbieder van security awareness-trainingen KnowBe4 heeft een comedyserie ontwikkeld om mensen te wijzen op de gevaren van hacking. The Inside Man gaat over Mark. Hij is een it-beveiligingsexpert met toegang tot de zwaarst beveiligde systemen van het bedrijf waar hij sinds kort werkt. Mark krijgt van cybercriminelen allerlei opdrachten die hij uitvoert.

'Iedereen op kantoor gedraagt zich als een schaap. Ze doen precies wat ze wordt opgedragen... Wees eerlijk Mark: jij hoort op kantoor. Je lijkt precies zo'n schaap.' En inderdaad. De jongeman kijkt nogal schaapachtig voor zich uit als hij voor het eerst zijn sinistere opdrachtgever aan de telefoon heeft. Nog geen dag in functie en nu al het besef dat-ie in de greep van criminelen zit.

Social engineering

"Iedereen op kantoor gedraagt zich als een schaap. Ze doen precies wat ze wordt opgedragen"

De twaalfdelige serie laat zien hoe eenvoudig het voor een buitenstaander kan zijn om de beveiligingsmaatregelen van een organisatie te omzeilen en hoe belangrijk het gedrag van eigen medewerkers is om cybercrime tegen te gaan. Thema's die in de serie aan bod komen, zijn onder meer social engineering, phishing, ransomware, documentvernietiging, wachtwoorden en het gebruik van externe apparaten.

Het doel van de serie is mensen blijvend bewust te maken van digitale beveiliging, meldt KnowBe4. Dit bedrijf ontwikkelde een platform waarmee organisaties de security awareness van hun medewerkers kunnen testen en vergroten. Ook kunnen ze er phishingaanvallen mee simuleren om te zien hoe hun personeel daarop reageert. 

Nederlands-Amerikaans

KnowBe4 is een Amerikaans bedrijf dat in 2010 werd opgericht door de Nederlands-Amerikaanse beveiligingsexpert Stu Sjouwerman. De onderneming heeft een vestiging in Utrecht.

De tv-serie werd ontwikkeld door videocontentbureau Twist & Shout. De eerste aflevering is voor iedereen beschikbaar. De overige afleveringen zijn vooralsnog enkel toegankelijk voor klanten van het it-bedrijf.

Inside Man Season 1 Trailer

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6635329). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.