Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

‘Biometrie moet het wachtwoord vervangen’

 

Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over de hardnekkige onveiligheid van het ouwe, trouwe wachtwoord. Biometrie moet het stokje overnemen.

Wachtwoorden zijn voor veel gebruikers toch te lastig. Een technisch gezien sterk wachtwoord is vanwege die kracht moeilijk te onthouden, waardoor gebruikers óf overal hetzelfde wachtwoord gebruiken óf het opschrijven op bijvoorbeeld post-it (gele plakbriefjes). Een niet complex wachtwoord is natuurlijk een zwak wachtwoord, wat dan vaak óók nog eens open en bloot wordt opgeschreven.
Beter is iets wat je niet kúnt weggeven, zelfs als je het (on)bewust zou willen. Een irisscan of vingerafdruk is in ieder geval niet gemakkelijk weg te geven. En zeker niet zomaar via onvertrouwde kanalen zoals een telefoontje of een plakbriefje op tv. Privacyzorgen spelen zeker een rol, maar biometrie moet het universele wachtwoord maar eens gaan vervangen. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5259994). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Een iris kan je fotograferen net zoals een vinner afdruk. die laat je trouwens ook overal achter. ik de kroeg op een glas wijn, enz.
Het moet een kombinatie worden denk ik.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.