Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Videoverkeer eist realtime netwerkoptimalisatie

 

Door het toenemend gebruik van mobiele apparatuur groeit de consumptie van videocontent explosief. Tegelijkertijd worden er ook steeds meer hoge resolutie ip-camera’s gebruikt, voor zowel beveiliging als domotica, door bedrijven en consumenten. Als gevolg van deze beide trends kunnen er in de netwerken van serviceproviders vertragingen ontstaan bij het verwerken van alle internet toepassingen die klanten willen gebruiken.

Vorig najaar verwerkte de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) een piek van maar liefst 3 Tbps (3000 Gbps) aan internet-verkeer. Ook zij ervaren als belangrijkste Nederlandse knooppunt de snelle toename van videoverkeer. Dat komt omdat steeds meer mensen met hun smartphone of tablet hoge resolutie video’s opnemen om te delen en vaker op mobiele apparatuur televisieprogramma’s en video’s bekijken. Die trend wordt de komende tijd nog versterkt door live streaming video apps als Meerkat en Periscope. Om op deze ontwikkelingen te blijven anticiperen, is het nodig dat zowel datacenters als bedrijfsnetwerken flexibeler schaalbaar worden.

Vooral op locaties waar veel mensen met smartphones, tablets en straks ook wearables, toegang willen tot internet, is de groei in bandbreedtebehoefte natuurlijk het grootst. Oftewel alle toegangspunten tot het Radio Access Network van mobiele operators en verbindingen met hun achterliggende infrastructuur. Behalve met de hoogst mogelijke beschikbaarheid voldoende capaciteit bieden, hebben telecom en internet serviceproviders vanuit beveiligingsoogpunt ook behoefte aan inzicht en controle over de content die via hun netwerk wordt gecommuniceerd. Die beide behoeften zijn alleen effectief in te vullen met behulp van intelligente real-time optimalisatieoplossingen.   

De basis van zo’n real-time oplossing bestaat uit nieuwe generatie ‘Application Delivery Controllers’ (ADC’s), met speciale hard- en software voor het verwerken van enorme datahoeveelheden. Het feit dat deze apparatuur succesvol zware DDoS-aanvallen kan weerstaan, geeft een indruk van de flexibele schaalbaarheid. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van Transparant Cache Switching (TCS)-technologie. Omdat ADC’s met steeds meer beveiligingsfuncties worden uitgerust, tackelen ze dat risico ook. Aanvullend zijn er tevens oplossingen die in nauwe samenwerking met het operating systeem van een ADC op slimme wijze al het videoverkeer optimaliseren, zoals de gateways van Flash Networks.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5248141). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.